Mala Anđela
prinstcreen
Mala Anđela

prinstcreen

Mala Anđela, Foto: prinstcreen

 

Devetogodišnja Anđela Mladenović iz Golemog sela u Poljanici kod Vranja, živi sa majkom u izuzetno teškim uslovima, a situacija im je nedavno dodatno otežana jer joj je umro i otac.

Pre desetak dana, u mahali Livađe u Golemom selu, pronađen je mrtav muškarac, koji je najverovatnije umro od posledica smrzavanja. To je bio Anđelin otac Milorad Mladenović, koji je porodicu izdržavao nadničeći, jer je bio bez stalnog posla.

Anđelina majka Sunčica Kostić, zbog svoje bolesti, ne može da obezbedi devojčici sve što joj je potrebno za normalno detinjstvo.

Dirnut teškom životnom pričom ove devojčice i njene porodice, Nenad Zlatanović, predsednik Koordinacionog centra DBA u Vranju uručio je ovoj porodici humanitarnu pomoć.

Devojčica živi u veoma teškim uslovima, kuća samo što se ne sruši. Od svog doma do škole i prvog asfalta pešači sedam kilometara, po blatnjavom putu. Bez obzira na uslove u kojima odrasta, ona je jedno veoma dobro dete, koje zaslužuje pomoć i podršku društva. Uručili smo im sredstva za higijenu, hranu, školski pribor i odeću. Potrebna je šira akcija da bi se detetu obezbedili bolji uslovi za život – ukazuje Zlatanović.

Pored Anđele i njene majke, Zlatanović je sa prijateljima uspeo da obiđe još dve porodice na području Poljanice, uručivši im humanitarnu pomoć.

Svi koji žele da pomognu maloj Anđeli Mladenović pomoć mogu da šalju na njeno ili majčino ime, adresa je Golemo selo, 17 507 Vlase.

Komentari (1)

Neko

28.02.2020 13:34

Ukoliko je redakciji poznat broj telefona kojim možemo stupiti u kontakt sa Anđelom ili njenom majkom, molio bih da mi dostave na mail, kako bi ih obavestili da im stize paket. Ukoliko nemaju dozvolu da daju kontakt telefon, obavestite ih da bi u subotu, 29.2.2020. trebao da stigne paket u poštu u Vlase na Anđelino ime. Unapred zahvalan.