Ana Brnabić
Tanjug/Dragan Kujundžić
Ana Brnabić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Ana Brnabić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas na vanrednoj konferenciji da ne postoji nijedan razlog za uvođenje obavezne vakcinacije. Kako je istakla, vakcinacija u Srbiji ide odlično, a interesovanje građana je veliko.

"Što se tiče obavezne vakcinacije, ja ću vam reći da vakcinacija u Srbiji ide odlično i da je interesovanje ljudi za vakcinaciju odlično. Naši građani su pokazali da su veoma odgovorni i da ne veruju u te teorije zavere. Ne postoji nijedan razlog da razmišljamo o uvođenju obavezne vakcinacije", kazala je ona.

ANKETA:

Da li ste se vakcinisali?

 

Ministarka pravde Maja Popović istakla je da ćemo uskoro videti na koji na koji način će to pitanje regulisati naša država.

"Što se tiče ove odluke suda vezane za obaveznu vakcinaciju, videćemo na koji način će država odlučiti, da li će kod nas biti obavezna vakcinacija za kovid ili ne", rekla je ministarka Popović.

Podsećamo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar juče je izjavio da se o razmišlja o uvođenju obavezne vakcinacije, kao i da je to stav struke.

"Za sada uspevamo da sve te stvari obezbedimo za naše pacijente. Nadamo se da će se svi građani pridržavati mera i da će se veći broj njih i vakcinisati, pa da možemo polako da krenemo da razmišljamo o nekim drugim stvarima", rekao je juče Lončar.

Zlatibor Lončar

Tanjug

Zlatibor Lončar, Foto: Tanjug

O eventualnim promenama mera, premijerka je najavila saopštenje za javnost nakon sedice Kriznog štaba.

"Krizni štab će imati sednicu sutra pa ćemo razgovarati o trenutnoj situaciji i merama. Svakako će se neko obratiti posle Kriznog. Ja svakodnevno razgovaram s medicinskim delom, oni misle da još uvek nije vreme i da nam dobro ide, pa da to ne treba da ugrozimo. Videćemo sutra šta će biti dalje", kaže Brnabić.