Amfilohije
Tanjug
Amfilohije

Tanjug

Foto: Tanjug

Prilikom  jutrašnjeg kontrolnog pregleda mitropolita Amfilohija primećeno je da malo otežanije diše uz bol u grudnom košu.

Odmah su urađene sve analize. Takođe i skener plućne arterije i skener pluća. Snimak je pokazao da je uzrok otežanog disanja i bila pojava vazduha u sredogruđu ili pneumomediostinum, koji se često javlja u situacijama u kojima pacijent ima osetljiva pluća zbog dužine trajanja upalnog procesa i koji su na kiseiničkoj terapiji duži period a gotovo je neizbežan kada se radi o starijim pacijentima, saopštili su iz mitropolije crnogorsko-primorske.

Navode da mitropolit nije priključen na respirator i koristi i dalje mod neinvazivne ventilacije, što znači da pluća obavljaju normalno svoju funkciju.Skener pluća i plućnih arterija je pokazao da nema tromboze a bronhoskopski nalaz da su disajni putevi čisti. Nalaz na srcu je takođe dobar.

Mitropolit Amfilohije se od 6. oktobra nalazi na bolničkom lečenju od bolesti uzrokovane koronavirusom.

-Molimo se Gospodu našem Isusu Hristu, lekaru duša i tela naših da i visokopreosvećenom mitropolitu Amfilohiju i svim bolnima podari brz oporavak, poručuju iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pročitajte još: