vojska
Ministarstvo odbrane
vojska

Ministarstvo odbrane

vojska, Foto: Ministarstvo odbrane

Završna vežba kadeta Vojne akademije, Medicinskog fakulteta VMA i slušalaca Kursa za rezervne oficire - "Diplomac 2020" održana je danas na Vojnom kompleksu "Pasuljanske livade".

Vežbi je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Kadeti završnih godina izveli su taktičke vežbe sa bojnim gađanjem po temama “Ojačani streljački vod u odbrani”, “Tenkovski vod u napadu” i “Artiljerijska baterija u napadu” i pokazali spremnost za obavljanje početnih dužnosti oficira u jedinicama Vojske Srbije.

U vežbi, kojom je rukovodio načelnik Katedre taktike Vojne akademije pukovnik Dejan Ranđelović, prikazan je i rad telekomunikaciono-informatičkog centra, stanica za snabdevanje i održavanje, intendantske i sanitetske stanice i način transporta ubojnih sredstava.

Kadet četvrte godine modula oklopne jedinice Ivan Radovanović na današnjoj vežbi je učestvovao kao nišandžija, ali je, kako je istakao, prolazio kroz sve uloge kako bi se pripremio za dužnost komandira voda.

- Danas smo videli tenkovski vod u napadu. Vežba je pokazala koliko veliki značaj ima spoj teorije i prakse. Danas smo stekli značajna iskustva za našu predstojeću karijeru - rekao je kadet Radovanović.

Kadet četvrte godine Vojne akademije modula telekomunikacije David Novaković ističe da je izuzetno važna mogućnost što znanja stečena u teoriji mogu da se primene i u praksi, na vežbi kao što je „Diplomac 2020“.

PROČITAJTE JOŠ: