Škola
Alo/Dejan Briza

 

Škola

Alo/Dejan Briza

Škola, Foto: Alo/Dejan Briza

Da bi roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik mogao da pokrene uslugu, neophodno je da ima kreiran nalog na tom portalu, a usluga će se nalaziti u delu Usluge-Obrazovanje-eUpis u srednju školu i biće dostupna od sutra u sedam sati do petka u 15 sati.

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski, od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran, navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni.

Kao podrška roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski preko portala eUprava od danas, osmog jula, u 12 sati na broju telefona 011/ 7350 557 na raspolaganju je kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu, navodi se u saopštenju.

U tom slučaju je, dodaje se, potrebno da učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju, kao i uverenje o položenom završnom ispitu.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

Mima

08.07.2020 18:13

Kako, ali kako?? Kad jos uvek nema rezultata??