korona virus
EPA
korona virus

EPA

korona virus, Foto: EPA

U naredbi se navodi da za vreme dozvoljenog okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru moraju biti primenjene sve preventivne mere koje se odnose na dezinfekciju, sanitarno-tehničke i higijenske uslove.

Dodaje se da su na javnim mestima na otvorenom prostoru na celoj teritoriji Srbije dozvoljena okupljanja, s tim da rastojanje između prisutnih lica iznosi najmanje jedan metar.

"Na ulazu za publiku, prilikom sportskog događaja kojem je dozvoljeno prisustvo većeg broja lica u smislu stava 1. ove tačke, mora biti istaknuto obaveštenje o maksimalnom broju lica koja mogu da prisustvuju događaju dok ova mera traje", piše u naredbi koju je ministar zdravlja doneo na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i Zakona o državnoj upravi a na predlog Republičke stručne komisije za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti i Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Dodaje se da stupanjem naredbe na snagu prestaje da važi Naredba o zabrani okupljanja u Srbiji na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru.