Kc Niš, Klinički centar Niš
youtube/ Al Jazeera Balkans
KC Niš, klinički centar Niš

youtube/ Al Jazeera Balkans

KC Niš, klinički centar Niš, Foto: youtube/ Al Jazeera Balkans

- Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo i pored napora lekara, usledio je smrtni ishod – kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Starac je pokušao na silu da napusti bolnicu, što je bio povod incidenta.

- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima – objašnjavajui zvori.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo.

Ustanovljeno je da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede ali nakon što je starac preminuo dalje postupanje organa gonjenja će biti obustavljeno.

Niški Klinički centar osudio napad na svoju medicinsku sestru

Napadnuta medicinska sestra za sada ne želi da se oglašava o ovom događaju.

Ovo je drugi ozbiljniji incident u niškoj bolnici od početka epidemije korona virusa. Nišlija M. K. (27) je 20. aprila uhapšen zbog nasilničkog ponašanja jer je napao medicinske radnike i lomio inventar.

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom je priznao delo, izrazio kajanje i izvinio se pa je pušten da nastavak postupka čeka na slobodi. Protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti jer je tokom intervencije, pretio policajcima i psovao ih.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

ljubica

04.08.2020 13:20

Ima valjda nesto i u medicinskom osoblju u niskom klinickom centru.