Bojan Dragojević
Alo.rs
Bojan Dragojević

Alo.rs

Bojan Dragojević, Foto: Alo.rs

U februaru 2020. godine, Bojan je osetio bolove u predelu trbuha, kao i mučnine, a neposredno nakon toga promene boje kože u izrazito žuto – sivu boju, kao i žute beonjače. S obzirom da mu je naglo bilo loše, uradio je analizu krvi i otišao u Urgentni centar, gde su mu ponovili analizu, te zbog alarmantnih vrednosti bilirubina i ALT-a, odmah je hospitalizovan na hiruškom odeljenju Urgentnog centra.

Nakon ispitivanja, u februaru 2020. godine, dijagnostikovan mu je Adenokarcinoma ampullae Vateri – tumor pankreasa. Stepen histološkog maligniteta G2; Stadijum Tu bolesti IIIA; Rezidualni status prva kategorija. Urađena je operacija koja je trajala sedam sati, pri čemu su otklonjeni glava pankreasa, deo limfnih čvorova, žučni kanali i deo želuca.

Operacija i neposredni oporavak je, po mišljenju lekara, odlično prošao, tako da Bojan trenutno ne oseća nikakve tegobe i može relativno normalno da funkcioniše u svakodnevnom životu. Operacijom mu je doslovno spašen život, s obzirom da je zbog loših rezultata krvne slike, pretila neposredna opasnost od kome i smrti.

Svo dosadašnje operativno lečenje se odvijalo na hiruškom odeljenju Urgentog centra u Beogradu, a nakon toga je bio na konzilijumu Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, gde mu je određena terapija.

Zbog nemogućnosti da u državnoj ustanovi prima predloženu terapiju, Bojan se trenutno leči na privatnoj onkološkoj klinici u Beogradu.

S obzirom da su prognoze takve da je velika verovatnoća da će se pojaviti metastaze, a da je Bojan trenutno dobro i nema vidljivih tragova tumora, neophodna mu je hitno dodatna terapija inovativnim lekovima, koji se razvijaju u Nemačkoj i Francuskoj. Trenutno je u razgovorima sa nekoliko klinika. Kako se prvi ciklus hemioterapije završava u avgustu 2020. godine, Bojan planira da do tada, u saradnji sa našim lekarima, odabere odgovarajuću kliniku i započne, ako to bude finansijski moguće, lečenje već u septembru 2020. godine.

Pre uspostavljanja dijagnoze, Bojan je radio kao komunalni policajac u Beogradu. Voli sport, i praktično je ceo život trenirao: Veliki je ljubitelj putovanja i obilazaka mesta sa bogatom istorijom, kao i boravak u prirodi. Ima grupu izuzetnih prijatelja, sa kojima je provodio vreme u obrazovanju i druženju. Oni su sada njegova najveća podrška, i svi su u timu za njegovo ozdravljenje.

Bojanu je neophodan novac za troškove primene inovativne terapije u inostranstvu, za pokrivanje troškova puta i smeštaja, nastavak lečenja i terapija, za medikamente, zatim za laboratorijske analize i dalju dijagnostiku.

Da Bojan iskoreni opaku bolest! Budimo humani!

Pomozimo Bojanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 833 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human833 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000070057-77

Uplatom na devizni račun: 160600000007008784
IBAN: RS35160600000007008784
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

PROČITAJTE JOŠ: