granica
Printscreen

 

granica

Printscreen

granica, Foto: Printscreen

Putovanje u Grčku svakim danom pretvara se u sve veću noćnu moru! Na jedinom otvorenom graničnom prelazu prema Grčkoj Kulata-Promahonas srpski turisti su juče čekali punih 13 sati da bi prešli granicu!

- Čekamo u koloni oko dva sata i za to vreme smo se pomerili jedva dva kilometra, a red ispred nas je nepregledan, sigurno ima 13 kilometara! - ispričao je Kristijan Provodovski, koji je krenuo sa porodicom u Grčku na letovanje.

Kako je dodao, svi putnici su ljuti, iznureni i nervozni od čekanja, a pritom im niko i ne govori zašto se toliko čeka za ulazak u Grčku!

- Uspeo sam da nađem nekog policajca, koji mi je rekao da carinici proveravaju sve ljude bez kju ar koda, pa sada zato moraju ručno da popunjavaju formular. Da sam znao da će biti ovako, od Sofije bih produžio pravo u Sunčev breg, ne bi mi na pamet palo da idem u Grčku - napominje ovaj očajni putnik.

Nadležni kažu da je haos koji je nastao na prelazu Kulata-Promahonas verovatno izazvan time što nisu svi imali ispunjen potreban formular, ali i time što je i dalje uskraćeno da se u Grčku ulazi preko Evzonija.

Podsetimo, iako je u sredu nakratko bio otvoren pa zatvoren granični prelaz Evzoni između Severne Makedonije i Grčke, Srbi i dalje u Grčku mogu da putuju samo preko Bugarske, pa je prelaz Kulata-Promahonas najopterećeniji. Evzoni će ostati zatvoren do 15. jula, kada će opet biti razmatrano da li će se ovaj prelaz otvoriti za naše turiste.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Komentari (2)

istina

04.07.2020 08:42

Grci na svojim portalima pisu informacije da se turisti testiraju i idu u karantin ako su pozitivni.Kolone i cekanje su visesatni posto je granica prezagusena jer nema kapacitet Evzonija.Mogucnost zaraze na plazi je sigurno sasvim mala.Bugari se bune da grci stalno menjaju pravila ulaska u Grcku.I kuda da se vratis ako se zatvori granica sa Bugarskom?

micika

04.07.2020 09:06

e i nije mi ih zao potrcali kao da ce smak sveta ako ne odu na more