pacijentkinja
Printscreen
pacijentkinja

Printscreen

pacijentkinja, Foto: Printscreen

Takve fotografije se masovno dele na društvenoj mreži Instagram i to iz Beogradske arene, koja je od oktobra meseca ponovo prešla u kovid sistem, a na njima je naga pacijentkinja.

Na slikama se vidi žena, tačnije pacijentkinja, koja je u Arenu smeštena zbog prisustva koronavirusa. Na spornoj fotografiji ona sedi na krevetu u grudnjaku, a na narednoj je naga do pojasa.

Ove fotografije dospele su u javnost, a da lice i identitet ove žene nisu zaštićeni. Osoba koja je za to zaslužna, kao da nije ni pomislila da je ta žena nečija ćerka, majka… Uostalom, da li smo kao društvo toliko potonuli, da se slike obolelih pacijenata u donjem vešu ili bez njega dele kao sasvim normalna stvar?!

pacijentkinja

Printscreen

pacijentkinja, Foto: Printscreen

Inače, u ovoj privremenoj bolnici su, prema rečima koordinatora Arene dr Vlada Batnožića, uglavnom smešteni teži pacijenti sa jednostranom ili obostranom upalom pluća.

Dakle, žena sa fotografije je u Beogradskoj areni kako bi sačuvala svoje zdravlje, a ne da bi je neko fotografisao nagu i onda te slike obelodanio javno.

Odavno je jasno da nam je primitivizam zaposeo sve sfere života. U prilog tome svedoče komentari na ovu objavu, a ovo su samo neki od njih:

“Gde ima ta korona da je se nadišem”, “Stavili nju tamo da privuče i zdrave”, “Nadula se od korone”, “Nije ni čudo da teško diše”.

Došli smo do margine ljudskosti i više kao da nikoga nije briga za to. Polako ali sigurno, postajemo obezudešena masa koja komada tuđe živote, jer je previše tužna da bi se bavila svojim.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (6)

Snežana

10.11.2020 22:27

Potonuli smo. Nevaspitani i primitivni

MEHANIZAM

11.11.2020 09:28

@Snežana - odavno smo propali.

maki

10.11.2020 22:56

Pronaci tu osobu i kazniti je, da se objavi javno ko je to uradio

sly

10.11.2020 23:43

A vi ste kao bolji, toliko zgrozeni pa objavite, Devojka nek je ziva i zdrava.

ivan

11.11.2020 08:37

Primitivac nevaspitan! Divan neki svet.

Pop

11.11.2020 09:10

Момци који раде са видео надзором ће певати ко је од њих то објавио. Таквог не само избацити са посла него му забранити сваки рад везан са видео надзором. А за казну ту је закон.