RUSKI DOBROVOLJAC U KRITIČNOM STANJU! Albert je na Kosovu izgubio oko, bori se za život u kovid bolnici u Batajnici!

Albert Ahsarbekovič Andijev, legendarni dobrovoljac iz Rusije koji se borio na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije, je u kritičnom stanju zbog korona virusa i nalazi se na lečenju u Batajničkoj kovid bolnici.

Albert Ahsarbekovič Andijev
Albert Ahsarbekovič Andijev, Foto: screenshoot

To su objavili njegovi ratni drugovi na društvenim mrežama, uz želje da ovaj veliki čovek što pre ozdravi i pobedi opasnu zarazu.

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.

- Nisam izgubio oko, već sam ga ostavio, da bih se kad-tad vratio tamo i potražio to moje oko, koliko god to da me bude koštalo - rekao je jednom prilikom Andijev.

Ranjen je u ruku i ratni je vojni invalid 100 odsto. Posle rata je ostao da živi u Srbiji, oženio se i dobio sina.

Povezane vesti

UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi