kosovska policija
Tanjug
kosovska policija

Tanjug

kosovska policija, Foto: Tanjug

Prema navodima meštana, na lečenju zbog konzumiranja ove rakije nalazi se B. M. (61), takođe iz Prilužja, dok se sumnja da i dvojica Roma iz kampa u susednoj Plemetini imaju zdravstvene probleme usled trovanja metil-alkoholom, odnosno rakijom sumnjivog porekla koju im je, po izuzetno niskoj ceni, prodavao Albanac iz Orahovca.

"Prethodnih dana naložili smo obustavu prodaje i točenja svih sumnjivih alkoholnih pića na ovom području", kaže nam Aca Mišić, predsednik Opštine Vučitrn, na čijem se području nalazi Prilužje, najveće srpsko selo u tzv. središnjem delu Kosova.

Iako se pravosudni organi još ne oglašavaju povodom ovog slučaja koji je uznemirio Srbe na centralnom delu Kosmeta, bezbroj verzija kola o ovom slučaju, a najčešća je ona da je prodavac rakije bio svestan toga da je otrovna.

"Kada su to Albanci pekli rakiju?! Ovaj koji im je prodao rakiju poslednjih godina je dolazio i muvao se po selu, nudeći alkohol po neverovatno niskoj ceni. Jer nelogično je da se dva litra rakije mogu kupiti po ceni od dva i po evra", govore nam meštani Prilužja. Većina smatra da su njihovi susedi i poznanici bili prevareni kako bi kupili otrovnu rakiju.

Prema nezvaničnim saznanjima, od posledica konzumiranja rakije oslepeo je jedan mladić iz Gračanice. Predsednik Opštine Vučitrn Aca Mišić kaže da kosovska policija još ispituje sve slučajeve trovanja rakijom.

Komentari (1)

milan lala

21.06.2020 10:36

Nas narod je nepopravljivo naivan da nekazem tezu rec. Kupovati rakiju od tamo nekog nepoznatog siptara . U vreme kada oni pokazuju patolosku mrznju prema nasem narodu.