Peter Handke
EPA-EFE/DANIEL MAURER
Peter Handke

EPA-EFE/DANIEL MAURER

Peter Handke, Foto: EPA-EFE/DANIEL MAURER

* Vest da je austrijski pisac Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost na nož je dočekana u komšiluku

* Posebno negativne reakcije počele su da stižu od kosovskih Albanaca, koji Handkeu zameraju podršku Srbiji tokom NATO agresije 1999.

* Kritika i uvređenost nije izostala i iz bošnjačkih redova zbog Hankeove podrške Republici Srpskoj

Vest da je ovogodišnja Nobelova nagrada za književnost otišla u ruke autrijskog pisca i velikog prijatelja Srba i Srbije nije baš naišla na odobravanje na Balkanu, a posebno u komšiluku Srbije, koji se digao na noge posle informacije da je Handke postao "nobelovac".

Za vreme bombardovanja otputovao u Srbiju, u znak protesta odbacio sve počasti i napustio Katoličku crkvu!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 10.10.2019. 13:35 - 10.10.2019. 13:53 Eseji o Srbiji spadaju među najtemeljnije i najsadržajnije kritike medija pisane poslednjih godina Peter Handke, Foto: EPA-EFE/DANIEL MAURER * Nobelovu nagradu za književnost dobio je austrijski pisac Peter Handke * Handkeovi eseji o Srbiji spadaju među najtemeljnije i najsadržajnije kritike medija pisane poslednjih godina * Izabran je 1.

 

Vest o proglašenju Handkea za nobelovca pojavila se i na zvaničnoj Fejsbuk stranici " Nobelove nagrade". Posebno su zanimljivi bili komentari koji su ostavljani ispod Handkeove biografije. Svakako odmah je krenuo i verbalni rat između Srba i Albanaca.

Komentari Albanaca

printskrin

Komentari Albanaca, Foto: printskrin

 

Dok su Srbi sa velikim pijetetom čestitali Handkeu dobijanje nagrade i pozdravljali odluku, Albanci se baš nisu slagali sa tim.

Ono što njima posebno je išlo na nerve jeste Handkeovo protivljenje NATO agresiji 1999. i bombardovanju Srbije, kao i stradanju Srba na KiM. Albanci su krenuli lavinu komentara od kojih su neki bili veoma uvredljivi, pa su na primer Handkea nazvali gospodin "Majn Kampf" vređajući ga najpogrdnijim nazivima.

Vesić: Beograđani od srca čestitaju svom počasnom građaninu Peteru Handkeu!

AUTOR: Alo.rs/A.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 22:14 - 10.10.2019. 22:43 Srpska prestonica ponosna na Handkea Goran Vesić, Peter Handke, , Foto: Beoinfo Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svojoj Fejsbuk stranici prisetio se kako je Beograd proglasio novog Nobelovca Petera Handkea svojim počasnim građaninom srpske prestonice Tekst zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića prenosimo u celosti: AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 10.10.2019.

 

Ludilo je otišlo još dalje da se jedan Albanac vratio na jugoslovenskog nobelovca Ivu Andrića proglasivši to drugom najvećom greškom Nobelovog komiteta i da žiri je trebao u oba slučaja uzeti u obzir druge žrtve koje su stradale u ime humanitarizma i da je to sramota.

Komentari Albanaca

printskrin

Komentari Albanaca, Foto: printskrin

 

Ovde valja spomenuti da je lavinu Tviter poruka ostavljala i čuvena Vlora Čitaku Tačijeva ambasadorka u SAD, koja se ne smiruje otkad je Handke proglašen za nobelovca i izbacuje gomile tvitova optužujući ga za podršku Miloševiću i što se družio sa političarima u Republici Srpskoj.

Komentari Albanaca

printskrin

Komentari Albanaca, Foto: printskrin

 

Vlora Čitaku

Printscreen Twitter

Vlora Čitaku, Foto: Printscreen Twitter

SRBE NAZVALA MRTVIMA Albanka u UN simbolom jezovuka iz "Igre prestola" najavila INVAZIJU na sever Kosova (FOTO)

SADA JE SVE KRISTALNO JASNO Ovo je Putinov konačan stav o Kosovu! Albanci poniženi, Ameri se hvataju za glavu!

SMEJALA SE U LICE SRBIMA Skandal na sednici SB UN: Čitaku provocirala Dačića, a on joj dao odgovor koji će postideti Prištinu (VIDEO)

BONUS VIDEO: Rada Trajković moli Aljbina Kurtija da se pomire

 

 

Komentari (2)

N.N.

10.10.2019 23:19

Covek ima I znanje i saznanje..

N.N.

10.10.2019 23:45

Nesto im fali neznaju ni oni sta..