Gradnja akva-parka na Paliću
Promo
Gradnja akva-parka na Paliću

Promo

Gradnja akva-parka na Paliću, Foto: Promo

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je danas radove na izgradnji spa centra sa akva parkom na Paliću. Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da su za realizaciju ovog projekta koji se izvodi u dve faze Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Subotica obezbedili milijardu i sto jedanaest miliona dinara, da je zbog pandemije korona virusa produžen rok za završetak radova i da bi ova, za grad Suboticu veoma značajna investicija trebalo da se okonča početkom marta 2021. godine.

Uz podsećanje da je kamen-temeljac za izgradnju spa centra sa akva parkom na prostoru Muškog štranda na Paliću položen 15. decembra 2018. godine, gradonačelnik Bakić je rekao da je prva faza radova završena, da su radovi na drugoj, ujedno i završnoj fazi otpočeli u martu ove godine, da je predviđeno da traju 250 dana i da se ovaj kompleks izgradi do kraja 2020. godine.

„Zbog pandemije korona virusa i posledica koje je izazvala, konzorcijum izvođača na čelu sa kompanijom ’Aleks inženjering i konstrakšn’ iz Beograda često je radio sa 50 odsto kapaciteta, rok za završetak spa centra sa akva parkom produžen je za 110 dana, odnosno do početka marta 2021. godine“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Realizacijom ovog projekta, a koristeći prirodne izvore termomineralne vode na Paliću, razvijaće se uporedo banjski, ali i kongresni turizam, naglasio je gradonačelnik Bakić i dodao da će se sve to odraziti na privredno-ekonomsko okruženje koje će privući brojne domaće i strane investitore da svoj kapital ulože upravo na Paliću.

Ovo je prilika da izrazim zahvalnost Vladi Srbije i Pokrajinskoj vladi na ogromnoj podršci u realizaciji ove, za grad Suboticu veoma značajne investicije. Zahvaljujem se, takođe, i konzorcijumu izvođača na poštovanju ugovorenih obaveza i kvalitetu radova koje izvodi, kao i vama cenjeni predstavnici medija na velikom interesovanju za realizaciju ovog projekta”, rekao je Stevan Bakić.

Direktor DOO „Park Palić“, Nebojša Daraboš, podsetio je da se kompleks gradi na prostoru površine 4,4 hektara, da će se na 28,5 hiljada kvadratnih metara spoljašnjeg prostora izgraditi pet bazena, od kojih će najmanje jedan biti sa termalnom vodom, a da će se u zatvorenom objektu – na površini od oko tri hiljade kvadrata – izgraditi pet bazena i deo sa spa sadržajima.

„Maksimalni kapacitet kompleksa je 2.500 korisnika, s tim da je u zatvorenom delu predviđeno najviše 500 posetilaca istovremeno, dok će u spoljašnjim sadržajima istovremeno moći da uživa 2.000 posetilaca“, kazao je Daraboš.

Govoreći o drugim ulaganjima, ove godine, u Palić, on je naveo da je „Park Palić“ od resornog ministarstva obezbedio sredstva za izgradnju „Avantura parka“ koji će, kako je rekao, obogatiti sadržaj na Peščanoj plaži, kao i za rekonstrukciju dva toaleta, kod „Male gostione“ i na Peščanoj plaži.