SRBI, DANAS POČINJE STROGI POST Ako verujete u Boga, obavezno sledite ova pravila! Evo kad smete da napravite IZUZETAK!

Ono što čak ni mnogi vernici ne znaju jeste da je Gospojinski post stroži od Božićnog i Apostolskog.

Crkva
Crkva, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

* Danas počinje Gospojinski post

* Traje 14 dana i morate strogo da se pridržavate pravila

* Posti se na vodi i ulju, izuzev praznika Preobraženja Gospodnjeg 19. avgusta, kada je dozvoljeno jesti ribu

Danas 14. avgusta, pravoslavni vernici započinju Gospojinski post, jedan od četiri velika posta.

Gospojinski post uvek počinje 14. avgusta, na dan Svetih mučenika Makaveja, a prethodi velikom hrišćanskom prazniku Uspenju presvete Bogorodice, poznatijem kao Velika Gospojina, koji se proslavlja 28. avgusta i poznat je kao praznik majki i dece, kada žene obavezno treba da se pričeste.

SNIMLJENA NEVIĐENA POTERA U CENTRU BEOGRADA! Munjevitom brzinom bežao od policajca, a onda mu je samo jednom greškom PAO PRAVO PRED NOGE (VIDEO)

NIKO IZ SRBIJE IH NIJE HTEO! Evo gde završavaju DECA BEZ RODITELJA! 72 čeka mame i tate iz inostranstva, jedna zemlja je dala NAJVIŠE PONUDA!

Post traje 14 dana, posti se na vodi i ulju, izuzev praznika Preobraženja Gospodnjeg 19. avgusta, kada je dozvoljeno jesti ribu.

Crkva, vera
Crkva, vera, Foto: Alo.rs

Ono što čak ni mnogi vernici ne znaju jeste da je Gospojinski post strožiji od Božićnog i Apostolskog, pa pravoslavni hrišćani zbog velikog poštovanja prema Presvetoj Bogorodici ovaj post poste kao i Veliki Vaskršnji post.

NADLEŽNE SLUŽBE DONELE HITNU ODLUKU "Beer fest" se ODLAŽE iz BEZBEDNOSNIH RAZLOGA!

PADATE TEHNIČKI AKO NEMATE OVO Uskoro će svi automobili u Srbiji morati da imaju jednu stvar! Građani u panici zbog novih propisa!

Gospojinski post se prvi put spominje u spisima Teodora Studita 826. godine, a konačno je utvrđen na Carigradskom saboru 1166, u vreme Patrijarha Luke Hrisoverga i cara Manojla i Komnina.

SRBI U PANICI! Objavljeno da ko ne uradi jednu stvar - GUBI STAŽ! Detaljno objašnjavamo o čemu se radi!

Treba imati u vidu i da post ima dve strane: telesnu i duhovnu. Telesni post je uzdržavanje od jela životinjskog porekla. Duhovni post podrazumeva odricanje od svake vrste grešnih i zlih pomisli, želja i dela.

Proglašena vanredna situacija u Ivanjici, građani primetili UŽAS U RECI!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 14.08.2019. 07:36 Rekom Moravicom pluta velika masna mrlja od mazuta, a u opštini Ivanjica je zbog toga proglašena vanredna situacija. Vanredna situacija, Foto: Tanjug/Filip Krainčanić Kako prenosi RTS, izlio se mazut za grejanje Zavoda za rehabilitaciju.

Telesni post je samo neophodno pomoćno sredstvo za uspešnu duhovnu borbu protiv strasti, koje se raspiruju kroz telesne želje. Stvarni post koji obuhvata i telesni i duhovni aspekat, privodi čoveka smirenju.

NAJSTARIJI LESKOVČANIN PROSLAVIO 101. ROĐENDAN Čika Aca " Jorgandžija" otkrio tajni recept kako doživeti stotu! Šta treba jesti i piti da čovek bude zdrav!

Oslobađanje duha i tela od pogrešnih misli i dela uz molitve predstavlja suštinu hrišćanskog posta.

Bonus video

Helikopter na Novom Beogradu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi