Na vozilo Aleksaandra Avramova pucala dvojica napadača
ALO

Evo kako glasi ovaj članak:

"Kriminalci će smisliti razne načine da dođu do svog plena. 33-ogodišnja medicinska sestra je, vraćajući se sa posla oko pola 2 ujutru, videla na ulici dete kako sedi. Nije mogla dobro da vidi pošto je noć, ali bila je reč o lutki.

Odmah je zaustavila auto kako bi pogledala dete. Na svu sreću, odlučila je da ostane u kolima. U tom momentu, pojavili su se razbojnici koji su se krili iza drveta. Poneli su motke, pomoću kojih su hteli da provale i ukradu joj automobil, ali je on bio automatski zaključan.

Žena je dodala gas, prešla preko lutke i istog momenta pozvala policiju. Upravo bi ovako trebalo da se ponašate u ovoj situaciji.

Ukoliko vam se desi bilo šta slično, nemojte odmah istrčavati iz auta, možda je reč o prevari. U SAD-u su mnogi tako ostali bez svojih automobila. Čuvajte se!"

Kako je nastao ovaj članak?

Pretragom fotografije lutke iz članka portala “Likemag”, ustanovljeno je da ista vest luta internetom na engleskom jeziku od januara 2017.

U samoj priči, kako na regionalnim tako i stranim portalima, zapravo nedostaje deo informacija koji je ključan za razumijevanje svega što se desilo. 33-godišnjakinja zaista postoji. Iako to niko od regionalnih portala nije pomenuo, opisani slučaj koji je prijavljen se desio u državi Severna Karolina, SAD, 22. januara 2017. Tri dana kasnije, na zvaničnoj web stranici lokalne policijske stanice, objavljeno je saopštenje povodom događaja koji je prijavljen.

Međutim, nakon što je istraga završena, utvrđeno je kako nije bio u pitanju pokušaj krađe kako je to prijavljeno, o čemu su pisali mnogi, a o čemu je i policija koja je objavila prvobitno saopštenje - objavila nastavak.

Kada su policajci istražili područje, zaplenili su lutku, koja je izgrađena od plastične glave i dečje odeće. U četvrtak, šerifovo odeljenje je saopštilo da su locirali tri maloletnika - u dobi od 10, 14 i 17 godina - koji su odgovorni za postavljanje lutke.

Barem je jedan od njih priznao istražiteljima da je lutka trebala biti “podvala”. "Maloletnici su objasnili da su postavili lutku u nadi da će je neko pregaziti i pomisliti da su pregazili stvarnu osobu".

U pitanju je, dakle, bila dečija igra.

Komentari (2)

Donatelo

27.09.2018 14:20

Neka policija radi svoj posao!

Сараџогла

27.09.2018 16:00

У Србији најчешће се дешава да човек стане и изађе да купи цигарете на киоску и остави упаљен мотор.Предамном се то десило.Испред мене човек плаћа цигарете а неко му седе у ауто и одеееее!Човек оставио да мотор ради што значи да кључеве је оставио у брави.То је последица НЕОДРЖАВАЊА АУТОМОБИЛА што се тиче стартовања мотора.Неће мотор да опали јер га је неко урекао?'Оће то када се навади.ПС.Човек пет пута покушава да стартује мотор а он упали из првог пута!