sajam
EPA
sajam

EPA

sajam, Foto: EPA

Na Beogradskom sajmu biće smešteni inficirani koronavirusom s blagom kliničkom slikom i oni će tu moći slobodno da se kreću i komuniciraju, uz sve ono što im je neophodno za svakodnevno funkcionisanje, počev od telefona, ličnih stvari...

Darija Kisić Tepačević

Alo.rs

Darija Kisić Tepačević, Foto: Alo.rs

- Osobe s lakšim formama će moći slobodno da se kreću i da pričaju jedne s drugima, da koriste mobilne telefone, to će biti lagodniji uslovi. Tu će biti smešteni svi koji već imaju koronu i blaži oblik kliničke slike, dakle, već imaju vrus i ne mogu jedni druge da ugroze. Biće pod zdravstvenim nadzorom i čekaće samo da virus prođe. Kad nekome od njih u 24 sata dva puta bude negativan nalaz testa na koronu, biće otpuštani kućama - rekla je dr Kisić Tepavčević i dodala da su to slučajevi poput onih koji su, iako imaju kovid-19, bili u kućnoj izolaciji.

- Svi oboleli koji budu tu smešteni moći će sasvim normalno da funkcionišu, samo što će im kretanje biti ograničeno na taj prostor na Sajmu, što je i logično jer su oboleli od kovida-19 - naglasio je Nestorović.

Branimir Nestorović

Printscreen/ Pink

Branimir Nestorović, Foto: Printscreen/ Pink

On je naveo da će pored svakog kreveta biti natkasna i paravani, kako bi ipak svako imao i privatnost i mesto za svoje stvari.

- Svako može da ponese mobilne telefone, svoje stvari, dakle svoje pidžame, papuče i sve što mu treba. Imaće, naravno, obezbeđenu hranu, grejanje, toplu vodu, što znači i mogućnost za redovno tuširanje. Sve će to biti laki pacijenti koji će između sebe komunicirati - kazao je Nestorović.

Komentari (1)

mina

26.03.2020 09:37

i dalje nema odgovora, kako ce se postupati sa situacijama u kojima npr. oba supruznika moraju u stacionar, a imaju maloletno dete koje nema simptome, npr.dete od 4 godine. Ne moze kod bake i deke...logicno..gde ce dete u toj situaciji