DOBRO POGLEDAJTE! Ako ste ovog leta bili u Crnoj Gori, vrlo je verovatno da su vas brutalno prevarili!

Sledeći put dobro otvorite oči!

Plaža Sutomore
Plaža Sutomore, Foto: screenshot youtube

Zaključno sa avgustom tekuće godine u Crnoj Gori je otkriveno falsifikovanog novca u vrednosti 26.308 evra. Prednjače falsifikati od 50 evra i kovanica od dva evra, saopšteno je "Pobjedi" iz Centralne banke.

Savet Centralne banke je pre nekoliko dana usvojio set odluka o zaštiti evra od falsifikata.

“U prvih osam meseci tekuće godine u nacionalnim centrima Centralne banke obrađeno je 274 komada falsifikovanih novčanica evra, nominalne vrednosti 17.040 evra i 4.672 komada kovanog novca evra, takođe falsifikata nominalne vrednosti 9.268 evra”, objasnili su iz CBCG.

Najčešće falsifikovane novčanice su u apoenu od 50, 20 i 100 evra.

“Prednjači falsifikat u apoenu od 50 evra. Procentualno, ova tri apoena zajedno čine 88 odsto ukupnog broja obrađenih falsifikovanih novčanica evra”, kazali su iz ovog regulatora.

Kod kovanog novca najčešći falsifikat je apoen od 2 evra koji čini čak 99 odsto ukupnog broja obrađenih falsifikovanih kovanica evra.

Odluke koje je usvojila Centralna banka povećavaju zaštitu evra od falsifikata.

“Savet Centralne banke je u delu obezbeđivanja zaštite evra od falsifikovanja doneo odluku o izmenama i dopunama odluke o medaljama i žetonima sličnim kovanicama evra, izmenu odluke o postupanju sa sumnjivim primercima evro novčanica i kovanog novca i drugim aktivnostima za zaštitu evra od falsifikovanja. Doneta je i odluka o izmenama i dopunama odluke o proveri podobnosti i autentičnosti i vraćanju u opticaj evro novčanica i kovanog novca. Na istoj sednici, Savet je usvojio i novu odluku o reprodukciji novčanica. Njome se utvrđuju bliži uslovi reprodukcije evro novčanica kao zakonskog sredstva plaćanja u Crnoj Gori. Donošenjem ovih odluka nacionalna regulativa je potpuno usklađena sa regulativom Evropske unije i Evropske centralne banke, što je od velikog značaja u pregovaračkom procesu pristupanja Crne Gore u Evropsku uniju”, ocenjeno je u Centralnoj banci.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

 • Korisnik: Darek
  19/09/2018 - 12:45
  Niko vas nije brutalno prevario, nego vi brutalno lažete. Osim toga, KO unosi falsifikate i ODAKLE ?
 • Korisnik: nada
  19/09/2018 - 12:39
  Nece da rade a hoce da varaju - hahahahaha - njima stolica stoji pored kreveta kada ustanu da se odmore !!!!!!!!!! Placas evrima u zemlji koja nije clanica EU !!!!!!!!!!!!
 • Korisnik: Stojko
  19/09/2018 - 12:14
  Lepo ja kazem idite u Grcku, tamo nema prevara, vacarenja, skupih cena, a ni falsifikovanog novca.
 • Korisnik: TANJA
  19/09/2018 - 12:04
  Ko je jos blesav da plati odmor u Crnoj gori i kupa se sa fekalijama.
  • NIGOS @TANJA
   19/09/2018 - 13:58
   Tako je Tanja. Vidi se da si kulturna ti treba da letujes na Sejselima jer to zasluzujes. Sram te bilo...
  • ccc @TANJA
   19/09/2018 - 15:52
   kupas se ti isto ali u dunavu i savi cisto da cistije ne moze biti. more bar cist to a reka teze.
  • Nikola @TANJA
   19/09/2018 - 18:47
   Postivana tanja, da si ti ziva i zdrava... Crna gora je u poslednjih 10tak godina skoro u svim gradovima izgradila postrojenja za preciscavanje otpadnih voda, dok u srbiji ni bg to nema...
  • TANJA @TANJA
   19/09/2018 - 20:54
   Ima na internetu da Crna gora nije resila problem izlivanja fekalija i da se izluvaju u more.Ja sam svoj komentar mogla pod citat da stavim.To su reci strucnjaka iz Rusije i....Pogledajte na internetu.Nisam ja nekulturna,vec su crnogorci neodgovorni.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs