Granica, gužva
AMSS

 

Granica, gužva

AMSS

Granica, gužva, Foto: AMSS

Kako je saoštio AMSS, na ulazu i izlazu iz Mađarske i Hrvatske moguća su i višesatna zadržavanja. Najduže kolone formirale su se na graničnom prelazu Horgoš, gde je trenutno nepregledna kolona vozila.

Slična je situacija i ukoliko želite da uđete u Srbiju iz Hrvatske, preko graničnog prelaza Batrovci, gde kolone stoje ili se veoma sporo kreću. 

 

Nešto duže kolone vozila formirale su se i na Preševu, na izlazu iz Srbije ka Makedoniji, ali se prelazak preko granice odvija normalnom brzinom. Duge kolone i zadržavanja su i na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom. Gužve jedino nema na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj.

S obzirom na očekivan povečan intenzitet saobaćaja, Uprava granične policije će u narednom periodu i u predstojećoj turističkoj sezoni, preduzeti sve neophodne mere i radnje kako bi se ubrzao promet putnika, a biće angažovani svi raspoloživi kadrovski i tehnički kapaciteti.

"Uprava granične policije u narednom periodu očekuje povećanje intenziteta saobraćaja na najvećim graničnim prelazima na Koridoru 10, pre svega na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš, Gradina i Preševo, kao i na ostalim graničnim prelazima u Republici Srbiji", navodi se u odgovoru na upit Tanjuga.

Leto, vrućina, sunce

Alo!/Vladimir Marković

 

I u predstojećoj turističkoj sezoni, u skladu sa izvršenim analizama rizika i analizama prometa putnika preko graničnih prelaza, Uprava granične policije navodi da će preduzeti sve neophodne mere i radnje kako bi se ubrzao promet putnika.

"Uz preduzimanje svih zakonom propisanih mera i radnji granične kontrole, maksimalno će se angažovati svi raspoloživi kadrovski i tehnički kapaciteti, a sa susednim graničnim organima će se kroz zajedničke kontakt centre kontinuirano razmenjivati informacije o prometu putnika i mogućnostima za ubrzanje istog", naveo je Biro za komunikacije MUP-a.

pas, šetnja sa psom

Profimedia

 

U MUP-u ukazuju i na određene ograničavajuće faktore koji utiču na produženo vreme zadržavanja putnika na graničnim prelazima, kao što su zadržavanje putnika radi vršenja graničnih provera susednih graničnih organa i infrastrukturne kapacitete samih graničnih prelaza.

Uprava granične policije još jednom apeluje na putnike da u slučaju dužeg zadržavanja na graničnim prelazima za prelazak državne granice koriste alternativne granične prelaze.

PROČITAJTE JOŠ: