Gužva u saobraćaju
profimedia.rs
Gužva u saobraćaju

profimedia.rs

Ilustracija: profimedia.rs

Brojne objave o kolonama vozila na auto-putu Beograd-Niš, koja se nakon više od sat vremena čekanja nisu pomerile ni za metar, proširile su se prethodnih nedelja društvenim mrežama.

Stanje na putu kritičnu tačku do sada je uvek dosezalo u večernim satima tokom dana vikenda, a izuzetak nije bila ni nedelja za nama.

Kako su vozači tada izvestilli, čekanje u kilometrima dugoj koloni ka Nišu trajalo je sat i 40 minuta.

"Zastoj je nestvaran", "Tako je kad se auto-put sređuje u jeku sezone" i "Biće istih gužva i u povratku kad narod krene nazad" bili su samo neki od komentara tviteraša.

Odgovor na pitanje šta je uzrok takvoj saobraćajnoj situaciji daje Auto-moto savez Srbije.

Naime, kako se navodi na njihovom sajtu, od 28. maja pa sve do poslednjeg dana avgusta izvodiće se radovi na periodičnom održavanju mostova preko Crnih Bara, deonica Jagodina-Ćuprija, na delu državnog puta I A reda broj 1.

Radovi se, kako nam je zvanično saopšteno, izvode u smeru Beograd-Niš, a saobraćaj se odvija dvosmerno kolovoznom trakom u smeru Niš-Beograd, između tehničkih prolaza prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

- Tokom radnih dana saobraćaj je usporen, ali se vikendom situacija pogorša i prave se velike gužve, na koje su nam se građani žalili i prošle subote i nedelje - potvrđuju u AMSS-u.

Oni dodaju da se radovi izvode kontinuirano, te da nema povremenog propuštanja saobraćaja na ovom potezu u punom kapacitetu.

- Vozila se tokom celog dana naizmenično propuštaju jednom trakom - napominju u savezu.

Šta je altnernativa

Kao jedini alternativni put navode isključenje sa autoputa kod Jagodine na put 158, te ponovno priključenje na ovu saobraćajnicu kod Ćurpije.

- U pitanju je stari magistralni put, koji je naravno lošijeg kvaliteta od auto-puta, pa se pojedini vozači ne odlučuju tako lako da skrenu tuda, što naravno stvara dodatno opterećenje - zaključuju oni.

Podsetimo, tokom letnjih dana saobraćaj je pojačan i dalje ka jugu, preciznije ispred graničnog prelaza sa Makedonijom, odakle putnici nastavljaju ka Grčkoj, pa su se samo tokom ove sezone u više navrata beležile kolone nervoznih putnika koji su čekali i po dva sata da bi prešli u susednu zemlju.

Komentari (1)

dexi

24.07.2018 23:56

Ko ide starim putem Jagodina - Ćuprija rizikuje da čeka na Ćuprijskom mostu isto sat vremena