Počela prijava roditelja
Facebook / Goran Vesić
Počela prijava roditelja

Facebook / Goran Vesić

Počela prijava roditelja, Foto: Facebook / Goran Vesić

Vesić kaže da je procena da će oko 35.000 porodica u Beogradu proći kroz takav sistem olakšice, ističući da je procedura jednostavna, te da je potrebno da se potpiše izjava na osnovu koje se izrađuje kartica.

"Roditelji koji imaju troje i više dece, od kojih je barem jedno maloletno, mogu da ostvaruju popuste u radnjama, maloprodajnim objektima, sportskim centrima, zoološkom vrtu...", precizira Vesić.

Kartica se dostavlja u roku od sedam do 10 dana, a Vesić napominje da iskustvo drugih gradova pokazuje da jedna porodica na taj način može da uštedi između 300 i 500 evra.

Zamenik gradonačelnika je pozvao sve pravne subjekte, odnosno sva preduzeća koja se još uvek nisu uključila u projekat, da se priključe i naglasio da će prijava roditelja sa troje i više dece trajati kontinuirano, tokom čitave godine.

Predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković naveo je da se od 7.00 časova prijavilo 15 roditelja sa opštine Vračar, dodajući da popust do 50 odsto predstavlja veliki podsticaj za jednu porodicu.

U Srbiji ima oko 138.000 porodica sa troje i više dece i program Tri plus se do sada realizuje u 13 gradova.