Parking servis
Alo!/Dejan Briza
Automobili

Alo!/Marko Metlaš

Automobili, Foto: Alo!/Marko Metlaš

* Odbornici Gradske skupštine nedavno su usvojili nekoliko novina vezanih za rad komunalne milicije

* Građanin koji im traži nalog na uvid, mora da potpiše zahtev milicionaru

* Milicionar može da izda prekršajni nalog

Poslove komunalne milicije ubuduće će moći da obavljaju i komunalni milicionari bez službene uniforme, ali sa pisanim nalogom načelnika. Nalog mora da sadrži podatke o patroli, oblast kontrole, tačnu lokaciju i vreme odnosno početak i kraj planirane akcije. Ove izmene koje je predložio Sekretarijat za poslove komunalne milicije usvojili su gradski odbornici na nedavno održanoj sednici.

Komunalna policija, komunalci

Alo!/Nenad Vujanović

Komunalna policija, komunalci, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

U slučaju da kontrolisani čovek zatraži nalog na uvid, pre toga mora komunalnom milicionaru da potpiše izjavu da je to tražio.

Pročitajte još:

 

- Milicionari mogu da upozore građane, upute usmeno naređenje, provere identitet, zaustave i pregledaju vozilo, ali i privremeno ga oduzmu - navodi se u Odluci Komunalne milicije.

Kada je za to ovlašćen zakonom, milicionar može da izda prekršajni nalog, podnese prijavu nadležnom organu za učinjeno delo, ali i da podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Protiv rešenja komunalnog milicionara, građani će ubuduće imati pravo da upute žalbu Gradskom veću u roku od 15 dana od dostavljanja rešenja.

Nova ovlašćenja odnose se i na nadzor i kontrolu parkiranja. Odnosno, ako milicionari uoče nepropisno parkirano vozilo, mogu vozaču izdati usmeno naređenje da ga odmah ukloni.

Počeo sa radom kontrolno-operativni centar ''Parking s

Grad Beograd

Počeo sa radom kontrolno-operativni centar ''Parking s, Foto: Grad Beograd

Pripadnici komunalne milicije ubuduće će učestvovati i u obavljanju "spasilačkih funkcija i pružanja pomoći drugim organima na otklanjanju posledica elementarnih i drugih nepogoda". Milicionari će dobijati ovlašćenja kada pomoć ugroženima ne mogu da pruže nadležni gradski organi i ovlašćene organizacije.

Srećom, rešenje postoji! Moraćete samo da ispunite jedan uslov!

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 18.11.2019. 07:42 - 18.11.2019. 07:51 Miloš Petrović iz Asocijacije uvoznika automobila ističe da imamo najstariji vozni park u Evropi. Procenjuje da čak 1,2 miliona vozila neće moći da prođe tehnički pregled.

Bonus video