Direktor
Profimedia
Direktor

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Ovaj trošak iznosiće, u zavisnosti od veličine zgrade od 240 do 366 dinara na mesečnom nivou.

Za stan i poslovni prostor zgrade do osam stanova naknada po stanu za profesionalnog upravnika koje postavi lokalna samouprava, na mesečnom nivou, iznosiće 240,57 dinara, za zgrade od osam do 30 stanova 288,68 dinara, a u zgradama sa više od 30 stanova 336,80 dinara.

Istom odlukom regulisana je i visina izdvajanja za tekuće i investiciono održavanje zgrada, pa tako minimalna visina troškova za tekuće održavanje mesečno u zgradi bez lifta iznosi 360,85 dinara, a u zgradi sa liftom 469,11 dinara.

Kada je reč o investicionom održavanju zgrade, na cenu utiče više parametara, plaća se po kvadratu i to od tri do osam dinara po kvadratu.

Šef odborničke grupe "Aleksandar Šapić" Željko Ivanji kaže da je opština Novi Beograd lider u broju registrovanih stambenih zajednica, a to, kaže on, govori da je svest građana te opštine, u pogledu upravljanja stambenim zajednicama, veća u odnosu na druge.

Gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Nikola Kovačević je rekao da sada u Beogradu ima 6. 000 upravnika i da nije tačno da Novi Beograd prednjači po broju upravnika.

Šef odborničke grupe “Pokret slobodnih građana” Rade Veljanovski kaže da takva odluka jeste dobra, ali treba razmisliti da li ona rešava problem održavanja stanova "ili se zbog cifara otvara niz problema".

Komentari (2)

тута

26.06.2018 19:51

Шта бисте хтели у сремска Митровица се управник зграде плаћа 500 а одржавање зграде 1000.00дин хиљаду динара

Profa

27.06.2018 08:49

@тута - Nije probem cena vec sto je zakon takav da regulise samo obaveze vlasnika stanova. A sta je sa mojim pravima?! Pola upravnika je iz redova stanara koji su potpise skupili na seljacku foru-ja tebi ucinim ovo a ti meni potpis....i tako o zgradama nema brige i dalje, prljavo, zapusteno, buka... kao i sto je bilo. Ako se pobunite onda ste frustrirani ako prijavite onda ce vam neko "slucajno" spucati recimo farove na kolima i tako to ide....nista pozitivno u korist zgrada i stanara samo novi namet!!!