Meso
Alo!/ Dejan Briza
Meso

Alo!/ Dejan Briza

Meso, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Društvenim mrežama proširio se tekst o "konzerviranju" mesa u trgovačkim lancima. Autor je navodno mesar sa jdanaestogodišnjim radnim iskustvo.

meso

Foto Rajko Ristić

Upozorio je javnost na faširano meso. Prema njegovim rečima, takvo meso je "ravno lešu životinje".

- Faširano meso – OPREZ!!! Ja sam mesar 11 god, i sa sigurnošću mogu reći da meso koje jedemo iz trgovačkih centara je ravno lešu neke životinje koja se danima baca na putu. Znao sam da napravim tako lepo mleveno meso od mesa starog mesec dana, a sve zaslužujući hladnoj vodi, soli, šećeru i vinobranu…

Zato ljudi ako vam je meso jako sitno isfaširano, ako je sa spoljašnje strane rumeno, a unutra lagano tamno i ako vam počne ići pena kad ga dinstate verujte mi da je meso tretirano na način koji sam vam rekao - stoji na Fejsbuku.

U nastavku je objašnjeno da so i hladna voda izvlače smrad, da šećer vraća boju, a vinobran vraća svežinu.

 

Komentari (1)

mensve

23.05.2019 23:50

Kvalitet mesa!