Gužva na granicama
printskrin
Gužva na granicama

printskrin

Gužva na granicama, Foto: printskrin

 

* Gužve na graničnim prelazima

* Na Gostunu najveći pakao

*  Naoružajte se strpljenjem

Kako najavljuju iz nadležnih službi, još veći talas turista očekuje se sutra, pa se u petak i za dane vikenda očekuju višesatna čekanja na graničnim prelazima i putevima.

Najkritičnija situacija je trenutno na graničnom prelazu Gostun na terminalnu za izlazak iz zemlje ka Crnoj Gori gde se čeka oko sat vremena, koliko se čeka i na Batrovcima za ulazak u zemlju.

Ovde je važno napomenuti da su ovo zvanična čekanja na našoj granici, da domaće službe ne daju obaveštenja o tome koliko se ukupno čeka na granici susedne zemlje, kao i koliko je zadržavanje u međuzoni. To znači da na sva ova zvanične "satnice" treba dodati minimum još toliko.

Sudeći prema snimcima sa kamera Auto-moto saveza Srbije (AMSS), ogromne gužve i dugo čekanje već sada očekuju i putnike koji se upute i ka svim graničnim prelazima u svim pravcima, a posebno ka onima koji vode ka moru.

- Već sada imamo duge kolone na Preševu i Gradini u oba smera, ali i na Horgošu u smeru ulaska u zemlju. Očekuje se da tokom dana Horgoš još više bude opterećen, te već sada savetujemo putnike da koriste alternativne granične prelaze na kojima nema toliko zadržavanja - kažu iz AMSS-a.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: