Roman Trofimov, zarobljenik na aerodromu
printscreen facebook

 

Roman Trofimov, zarobljenik na aerodromu

printscreen facebook

Roman Trofimov, zarobljenik na aerodromu, Foto: printscreen facebook

Roman Trofimov, koji živi u Estoniji, na aerodrom u Manili sleteo je 20. marta iz Bangkoka, ali je uskraćen za povratak kući, budući da je u tom momentu ceo svet stao.

Avio kompanija sa kojom je putovao, "ErEjža", tada nije uspela da ga vrati na Tajland, a rečeno mu je da će morati da sačeka da se ukine mera izolacije pre nego što napusti zemlju. Karantin, koji ograničava sva putovanja za one koji nisu diplomate, medicinski ili humanitarni radnici, donela je filipinska vlada 16. marta.

Turista je više puta tražio pomoć od svoje ambasade, ali nisu uspeli da organizuju let za repatrijaciju.

- Moje zdravlje se pogoršava zbog neuhranjenosti, nedostatka sunca i svežeg vazduha. Nemam drugog izbora nego da izađem u javnost. Molim vas podelite ovo sa svim medijima - napominjao je Trofimov više puta tokom izolacije na aerodromu.

Iako su donete mere popuštene u junu, većina letova i dalje nije bila uspostavljena, uključujući i one do Estonije, dok je Trofimovu bilo uskraćeno i da leti bilo gde drugde, zbog oduzetog pasoša.

Nakon više od tri meseca "zarobljeništva" na aerodromu, sreća mu se konačno osmehnula 8. jula kada je seo u avion koji leti za Amsterdam, a potom nastavlja kući u Estoniju.

- Uz božju pomoć i pomoć svih vas koji ste me podržali u ovo teško vreme za mene, vraćam se kući! Moj avion danas sleće u Talin! Hvala svima koji širili informacije, davali mi savete i podržavali me. Zajedno smo uspeli - napisao je Trofimov na svom Fejsbuk profilu.

PROČITAJTE JOŠ: