Goran Vesić
Foto: Alo/Foto: Alo!/Ustupljene fotografije


Turistička sezona je počela, a sa njom i gužve na putevima i graničnim prelazima, što je postalo svakodnevica. Međutim, postoji rešenje za izbegavanje dugotrajnih čekanja na granici, posebno za putnike koji planiraju letovanje u Grčkoj. Alternativni granični prelazi poput Prihora Pčinjskog i Medžitlija/Niki postaju sve popularniji među putnicima zbog znatno kraćih zadržavanja i manje gužve.

Prohor Pčinjski umesto Preševa

Prelazak preko manje prometnog graničnog prelaza Prohor Pčinjski, umesto poznatog prelaza Preševo, postaje privlačna opcija za mnoge putnike. Skretanje sa magistralnog puta Vranje-Skoplje u selu Davidovac vodi do ovog prelaza, uz putokaze ka graničnom prelazu i manastiru Sveti Prohor Pčinjski. Putnici ističu da su zadržavanja na ovom prelazu minimalna, često ne duža od desetak minuta, za razliku od višesatnih čekanja na prelazu Preševo.

Jedna od prednosti ovog puta je prelepa priroda i odsustvo gužve, što putovanje čini mnogo manje stresnim. Članovi popularne grupe "Grčka info" ističu da su prošli ovaj granični prelaz za svega deset minuta, dok su istovremeno na prelazu Preševo čekali i do pet sati.

Najprohodnija granica iz Makedonije u Grčku

Granični prelaz Medžitlija/Niki takođe se ističe kao odlična opcija za ulazak u Grčku iz Severne Makedonije. Članovi grupe "Grčka info" navode da su zadržavanja na ovom prelazu obično kratka, ne duža od desetak minuta, što značajno olakšava putovanje i omogućava brži dolazak do odredišta.

Osim što omogućava brži ulazak u Grčku, ovaj prelaz pruža mogućnost da putnici usput posete Ohrid i Bitolj u Severnoj Makedoniji, kao i mesto Edesa u Grčkoj. Mnogi putnici ističu da su izbegli višesatna čekanja na prelazu Preševo, ulaskom u Grčku za samo nekoliko minuta.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading