Privredna komora Vojvodine
Foto: Printscreen/Foto: PKV

 

Naši privrednici moraju da sarađuju još intezivnije jer je jaka privreda u regionu osnov za naš razvoj . Republika Srbija je prvi spoljnotrgovinski partner Crne Gore i u izvozu i u uvozu. Ukupna robna razmena između Republike Srbije i Crne Gore je u prva četiri meseca iznosila 446 miliona evra ,što je za oko 4% veća vrednost od ostvarene u istom periodu prošle godine. 

Privredna komora Vojvodine

Foto: PKV

 

 

Ukupna robna razmena između AP Vojvodine i Crne Gore je u prva četiri meseca iznosila 97, 5 miliona evra- što čini oko 20% ukupne razmene na nivou Republke Srbije i Crne Gore.  

Izvoz iz AP Vojvodine u Crnu Goru takođe beleži porast u odnosu na prošlu godinu.  

Privredna komora Vojvodine

Foto: PKV

 

 

Svi ti podaci pokazuju potrebu za razvijanjem još boljih ekonomskih odnosa složili su se sagovornici.  

Predsednik Privredne komore Vojvodine razgovarao je i sa predsednicom Privredne komore Crne Gore dr Ninom Drakić. Povećan izvoz , robna razmena podaci su koji pokazuju da naše privrede sarađuju, na nama je da pravimo još bolji privredni ambijent koji će uticati na razvoj ne samo naših zemalja već celog regiona. Na sastanku je istaknuto da će na jesen biti organizovan poslovni forum na kojem će privrednici imati mogućnost da se sretnu i umreže. Posebno interesovanje postoji u oblasti poljoprivrede, zelene energie i razvoja vinskog sektora.  

Privredna komora Vojvodine

Foto: PKV

 

 

Predsednik Privredne komore Vojvodine je sa saradnicima tokom dvodnevne posete Podgorici razgovarao je  sa ambasadorom Republike Srbije u Podgorici Nebojšom Rodićem kao i sa direktorom Srpske RTV Radosavom Jokićem koji mu je bio domaćin u Srpskoj kući.  

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading