hakeri
Foto: Alo/Alo


U poslednje vreme, obaveštenja o različitim oblicima prevara sve češće stižu do građana Srbije. Jedan od novijih primera je slučaj u kom se osoba predstavila kao Daria Mović i ponudila "poklon" od čak 350.000 evra. Ova sumnjiva ponuda izazvala je zabrinutost među građanima i ukazala na potrebu za dodatnim oprezom prilikom komunikacije sa nepoznatim osobama.

Osoba koja se predstavila kao Daria Mović obratila se pojedincima putem poruke, tvrdeći da joj je dijagnostikovan terminalni rak mozga i da joj je preostalo malo vremena. Ova neobična priča pratila je tvrdnja da osoba poseduje 350.000 evra na računu i da želi da ih donira osobi koja veruje u Boga. Uz to, tražila je nekoga ko bi nasledio njeno navodno bogatstvo.


Nakon što je jedan od primalaca poruke odmah reagovao i najavio kontaktiranje službe za visokotehnološki kriminal, poruke su brzo povučene. Ova reakcija dodatno ukazuje na to da je u pitanju prevara, a ne iskrena namera da se nekome pomogne.

Upozorenje građanima

Važno je da građani budu svesni ovakvih prevara i da budu oprezni prilikom komunikacije sa nepoznatim osobama i ponuda koje zvuče previše dobro da bi bile istinite.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading