Plaža u Grčkoj
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Uprkos tome, "paradajz turizam" u svom pravom značenju nije vezan prosto za naše ljude koji su doneli paradajz na plažu da nešto "stave pod zub".

Odnosi se, zapravo, na turiste iz svih zemalja ističnoevropskog bloka koji su u prošlosti koristili priliku da sa sobom ponesu džakove paprike i paradajza i, koristeći grčku struju, prave ajvar ili sličnu zimnicu u iznajmljenim apartmanima, na ogorčenje grčkih domaćina.

S vremenom, ovaj izraz je preuzeo asocijaciju na sve one koji se ne hrane isključivo po restoranima, a jedan naš čovek je rešio da se našali na ovaj račun, pa je objavio fotku sa plaže u grupi "Grčka info" na Fejsbuku.

Plaža u Grčkoj

Facebook

 

Komentari, očekivano, gore:

- Nema boljeg doručka! Ne znam čemu tolika "mržnja" prema ljudima koji letuju na taj način. Svi tamo idu zbog mora (ja bar). Kako u Srbiji ima milion restorana sa svom tom hranom koja se prodaje i u Grčkoj ili gde već ne vidim što bi neko bacao pare po skupim restoranima na moru samo da bi rekao da je jeo "tu i tu". Svako ima pravo na izbor da provede letovanje kako želi, a opet bolje potrošiti pare da se nešto obiđe i vidi čega nema kod nas nego da ide i jede svaki dan ko da nikad nije video giros... - piše u komentaru, dok u drugom stoji:

- Koga briga ko šta jede na odmoru.

Mnogi su bili saglasni da je to najlepši doručak svih vremena.

- Nastaje panika ako nema paštete gde god da se nalazim! Svako je srećan na svoj način. Ali da se ne pravimo ludi svi smo mi letovali na ovaj način ko deca. Paradajz turisti u svakom smislu reči.

- Koje su ovo gluposti pa sta jedete za doručak u Srbiji isto to što i u Grčko. Na kraju svi idemo zbog mora sta je bitno ko šta ima za pojesti i popiti. Ko koliko ima i ko šta voli. Preteralo se zadnjih godina sa slikanjem hrane i natprevarom ko šta na moru jede i pije. Uživajte ljudi, radite ono što vas čini srećne i volite jedni druge život je suviše kratak za zlobu i ismejavanje i precenjivanje pravih ljudskih i zivotnih vrednosti - napisao je jedan od članova grupe.

Šta vi mislite?

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading