Čačak
Foto: Printscreen/RINA

Tokom dana u Čačku na jednom od termometara prikazano je da trenutna temperatura na suncu iznosi neverovatnih 45 stepeni, pa ne treba ni da čudi što se na ulicama našao samo ko mora.

- Kad izađete napolje dočeka vas neverovatna vrelina, ne može da se diše. Imate osećaj da sve gori. Izašla sam do prodavnice, ali sam se pokajala što sinoć nisam kupila sve što mi treba, kaže za RINU Čačanka Sanja Mitrović.

Ulice su gotovo prazne iako je radni dan, bašte kafića imaju vrlo malo gostiju, ali i u poslovne objekte retko su zalazile mušterije. Čak i jutarnja temperatura u Čačku bila je visoka i iznosila je preko 20 stepeni.

- Ljudi koji su danas prošli pored radnje i u nju ušli mogli su se izbrojati na prste jedne ruke, kaže radnica zaposlena u butiku na glavnom trgu.

Mnogi su spas od vreline i toplotnog talasa potražili na Gradskim bazenima i plaži pored reke Zapadne Morave, ali i na reci Kamenici koja protiče kroz okolna sela.

Lekari apeluju da se građani ponašaju u skladu sa vremenskim uslovima i da hronični bolesnici izbegavaju izlazak po najjačem suncu.

Koliko je zaista bilo stepeni u Čačku?

Prema poslednjim informacijama meteo-stanice u Čačku, u 18:55 sati izmereno je 34.1‚stepen, saopštio je RHMZ.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading