Vremenska prognoza
Foto: Shutterstock/Alo.rs/ Shutterstock

Tropske temperature sve do kraja meseca.

U petak i subotu biće vrelih 40 stepeni u hladu. I danas pretežno sunčano i veoma toplo. Na snazi je i crveni meteoalarm, u većem delu zemlje.

Jutarnja temperatura od 16, najviša do 40 stepeni.

U Beogradu još jedan u nizu tropskih dana. Temperatura do 38 stepeni. Malo svežije u nekim krajevima biće od nedelje.

Vreme narednih dana

Subota 

Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv, u Banatu i donjem Podunavlju umeren, jugoistočni, krajem dana u Vojvodini u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 18 do 26, a najviša od 35 do 40 stepeni. Posle podne i uveče veoma retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. 

Nedelja 

U većini krajeva pretežno sunčano i veoma toplo, a uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje se retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 18 do 23, a najviša od 31 na severozapadu do 38 stepeni na istoku i jugu Srbije. 

Ponedeljak 

U većini krajevima pretežno sunčano i veoma toplo, a uz lokalni razvoj oblačnosti, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom u Vojvodini, na zapadu i jugozapadu Srbije. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 18 do 22, a najviša na severu i zapadu Srbije od 30 do 35 stepeni. 

(RTS)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading