OVO SU REŠENJA TESTOVA IZ 5 PREDMETA! Završen treći dan male mature!  (FOTO)
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug, Strahinja Aćimović

Mala matura odnosno završni ispit na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja ove godine se održava 18, 19. i 20. juna, a polaže ga 67.430 učenika koji su završili osmi razred i odraslih koji su obavezno obrazovanje završili po programu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih.

Učenici osmog razreda danas, trećeg i poslednjeg dana, polagali su test iz predmeta po izboru.

FIZIKA

testovi mala matura

Printscreen

 

 

BIOLOGIJA

testovi mala matura

Printscreen

 

 

GEOGRAFIJA

testovi mala matura

Printscreen

 

 

ISTORIJA

testovi mala matura

Printscreen

 

 

HEMIJA

testovi mala matura

Printscreen

 

 

Najviše đaka izabralo geografiju

Osmaci u Srbiji danas polažu test iz izbornog predmeta na maturskom ispitu, a najviše učenika opredelilo se za geografiju, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Oni su mogli da biraju između biologije, istorije, geografije, hemije i fizike, dok su juče polagali matematiku, a u utorak srpski.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović rekla je novinarima prilikom posete Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Pančevu da su preliminarni rezultati testa iz srpskog bolji nego prethodne godine.

"Prosečno postignuće na testu iz srpskog jezike iznosi 11,55 poena, što je više u odnosu na prethodnu godinu kada je prosečno postignuće na tom testu bilo 10,74 poena", navela je ministarka. Đukić Dejanović je kazala da su prethodna dva dana završnog ispita protekla u najboljem redu i izrazila očekivanje da će tako biti i danas.

Preliminarne rezultate za sva tri testa učenici će moći da vide do 22. juna, a konačne 25. juna, u školi i na portalu Moja srednja škola. Popunjavanje lista opredeljenja biće 26. i 27. juna.

(Kurir)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading