gube decu kao upaljače
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock


Darko P. je odlučio da svoje letovanje provede u Grčkoj, ali na kraju je doživeo neprijatno iznenađenje kada mu je automobil počeo da pravi probleme pred povratak u Srbiju. U potrazi za pomoći, obratio se članovima Fejsbuk grupe "Grčka Info", tražeći savete i pomoć za rešavanje problema sa svojim vozilom.

- Potrebna nam je pomoć. Da li znate nekoga u Aleksandropolisu ili okolini ko bi mogao softverski da ugasi Ad Blue sistem na Audi Q5 prve generacije? Sutra popodne treba da napustimo smeštaj pa bi do tad morali da rešimo problem. Na autu sija check engine lampica i piše da može da pređe još 10 km. U servisu su tražili 3.500 evra za popravku - glasi objava jednog državljanina iz Srbije. Ubrzo su počeli da stižu saveti i komentari.


Nakon što je objavio svoj problem, Darko je dobio veliki broj odgovora i saveta od drugih korisnika Fejsbuka. Predlozi su se kretali od dodavanja Ad Blue tečnosti do pozivanja šlep službe. Neki su čak nudili i konkretne proizvode i usluge koje bi mu mogle pomoći da reši situaciju.


Korisnici Fejsbuka su izneli različite stavove i iskustva, ističući da problem može biti u senzoru ili sistemu, te su predlagali različite načine rešavanja situacije. Neki su savetovali dodavanje Ad Blue tečnosti, dok su drugi naglašavali potrebu za stručnom dijagnostikom i savetovali Darku da pozove šlep službu.


Nakon što je dobio brojne savete od zajednice, Darko je ponovo komunicirao sa članovima grupe, ističući da je bio u ovlašćenom servisu ali da popravka neće biti brzo gotova niti jeftina. Takođe je naglasio da im treba neko ko ima dijagnostiku i zna da radi sa njom kako bi rešio problem sa automobilom.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading