POČEO JE TOPLOTNI TALAS Danas temperature idu i do 38 stepeni, a u ovom gradu će biti najvrelije!
FOTO: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Maksimalna temperatura biće od 34 do 38, u Beogradu do 36 °C.

Za vikend stiže promena vremena. Ipak, biće i dalje tropski toplo.

Maksimalna temperatura u subotu od 33 do 37-38 °C.

Ipak, posle podne u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, a tokom noći i na severu očekuje se pljuskovi sa grmljavinom. Biće idealnih uslova i za grmljavinske nepogode.

U nedelju na severu i zapadu Srbije malo ugodnije, ali i dalje toplo. Maksimalna temperatura biće od 30 do 32 °C, u Beogradu do 33 °C. Na jugu i istoku biće i dalje vrelo, uz temperature od 34 do 37 °C.

Posle podne u severnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se osveženje sa pljuskovima i grmljavinom, uz pojavu vremenskih nepogoda.

Sledeće sedmice biće osetno svežije i ugodnije, uz maksimalne temperature od 25 do 30°C, što su ujedno i prosečne maksimalne temperature za kraj juna.

Narednih dana u urbanim sredinama, naročito u Vojvodini i u većim gradovima očekuju se tropske noći, uz minimalne temperature iznad 20 °C, a u Beogradu se neće spuštati ni ispod 25 °C.

Danas i narednih dana treba očekivati i veoma visoke vrednosti indeksa, UV zračenja, pa u periodu od 10 do 16 časova ne treba boraviti na suncu duže od 15 minuta, bez adekvatne zaštite.

Dakle, sve do kraja sedmice očekuje nas tropski toplo vreme, a ponovo ćemo u ugodnijem vremenu uživati sledeće sedmice.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading