dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 43 učeničke stipendije za školsku 2024/25. godinu. Na konkurs se mogu prijaviti dečaci i devojčice koji pohađaju treću ili četvrtu godinu srednjih medicinskih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.

Uslovi za dodelu stipendija

Stipendije u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara mesečno namenjene su učenicima koji svake školske godine postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju. Ove stipendije su dostupne za sledeće obrazovne profile: medicinski tehničar – opšti smer, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i zdravstveni negovatelj.

Zapošljavanje nakon završetka školovanja

Po završetku srednje škole, stipendisti će biti primljeni u radni odnos kao civilna lica u Beogradu. Učenici koji su pohađali četvorogodišnje školovanje pre stupanja u radni odnos obaviće pripravnički staž i polagati državni stručni ispit.

Rok za prijavu

Rok za prijavu na konkurs je do 30. septembra ove godine, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Podsećamo, u poslednje vreme, sve više Beograđana postaje žrtva neovlašćenog skidanja novca sa kreditnih kartica. Nedavno je jedan 42-godišnji Beograđanin doživeo neprijatno iznenađenje tokom noćne smene na poslu, kada je primio tri poruke u razmaku od nekoliko minuta, obaveštavajući ga o transakcijama ukupne vrednosti 174,04 evra. Nakon reklamacije, banka je izvršila povraćaj sredstava u skladu sa zakonom.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading