Vremenska prognoza
Foto: Shutterstock/Alo.rs/ Shutterstock

Vikend će u većem delu Srbije biti sunčan, ali ponegde se očekuju i pljuskovi sa grmljavinom, naročito u nedelju, piše meteorolog Đorđe Đurić u prognozi za narednu sedmicu.

Prvi dan vikenda doneće Srbiji vedro i sveže jutro, u dolinama i kotlinama sa maglom. Tokom dana biće sunačno i toplo.

Posle podne očekuje se lokalni razvoj oblačnosti. U noći ka nedelji ređa pojava pljuska sa grmljavinom očekuje se na severu Vojvodine.

Maksimalna temperatura biće od 26 do 30°C, u Beogradu do 28°C.

Lepo vreme

Alo! Aleksandar Nalbantijan

 

Drugog dana vikenda biće sunčano i još malo toplije, maksimalna tempeatura u većini predela biće oko 30°C.

Poslepodne na zapadu i jugozapadu očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, naročito u brdsko-planinskim predelima, a tokom večeri ponegde i na severu Srbije.

U ponedeljak se očekuje promenljivo oblačno, a lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se južnije od Save i Dunava, naročito u južnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije.

Maksimalna temperatura u nedelju i ponedeljak u većem delu Srbije biće oko 30°C.

Toplotni talas će trajati danima

Od utorka se očekuje sunčano, uz toplotni talas i temperature od 30 do 35°C.

Najvrelije biće oko 20. juna, pa se tako tokom sledećeg četvrtka i petka očekuju temperature iznad 35°C, lokalno i do 37°C.

Toplotni talas potrajao bi do subote, a sam kraj sledeće sedmice doneo bi osveženje, odnosno u nedelju, 23. juna temperature bi opale ispod 30°C.

Nakon 24. juna očekuje se prijatnije i ugodnije vreme, uz maksimalne temperature od 25 do 30°C, što su ujedno i prosečne temperature za kraj juna, zaključuje Đurić.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading