Nevreme pogodilo Srbiju
Foto: Alo/Foto: RINA

Nevreme praćeno obilnim padavinama i jakim gradom veličine oraha, napravilo je štetu na seoskom području grada Kragujevca, ali i u samom centru.

- Sva mehanizacija gradskih javnih komunalnih preduzeća bila je na terenju, a ekipe JKP „Vodovod i kanalizacija“ imali su 27 intervencija jer je zbog velike količine vode koja je pala u jako kratkom periodu došlo do izlivanja kišne kanalizacije u nižim delovima grada a naročito kod Rode i Prve kragujevačke gimnazije, rekao je Dejan Ružić, zamenik gradonačelnika Kragujevc.

Nevreme pogodilo Srbiju

Foto: RINA

 

On je dodao, da problema nema sa vodosnabdevanjem i snabdevanjem električnom energijom, sve ekipe su i dalje na terenu, nema ugroženih ljudskih života, osim velike štete nastale usled grada.

- Građani već od sutra na broj telefena 505-800 mogu da prijave ukoliko imaju bilo kakva oštećenja na infrastrukturi ali, pre svega ukoliko je došlo do izlivanja fekalne kanalizacije, kako bi grad Kragujevac u saradnji sa Institutom za javno zdravlje sproveo dezinfekciju. Što se tiče štete nastale usled grada na seoskom području, pozivamo građane da je prijave u svojim mesnim zajednicama. Komisija koja će se formirati, utvrdiće preliminarni iznos štete i nakon toga obratićemo se Ministarstvu poljoprivrede za eventualnu nadoknadu štete - zaključio je Ružić.

Uprava za vanredne situacije Kragujevac zajedno sa pripadnicima javno – komunalnih preduzeća zbog ranijih upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda 96 sati je u stanju pripravnosti. Jako nevreme praćeno jakim gradom veličine oraha pogodilo je teritoriju opština Aranđelovac i Topola, i grada Kragujevca sa prigradskim i seoskim naseljima.

- Tokom popodnevnih sati radarski centri Bešnjaja i Bukulja delovali su sa svojih protivgradnih stanica i ispaljeno je preko 200 raketa u gradonosne oblake. Pripadnici Uprave imali su samo četiri intervencije na terenu a do izlivanja kišne kanalizacije došlo je u naseljima Pivara, Ilićevo i kod Rode. Voda je najviše napravila probleme na ulicama grada Kragujevca, dok sugrađani nisu prijavljivali poplave u podrumskom prostoru ili stambenim objektima. Stanje je stabilno, voda se povukla i grad normalno funkcioniše. Snabdevanje vodom, strujom i gasom je normalno - rekao je Zoran Kočović načelnik Uprave za vanredne situacije Kragujevac.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading