DVA NAPADA NA NASTAVNIKE U BEOGRADU! Roditelji vide zaključenu ocenu pa reaguju nasiljem!
Foto: Alo/Printscreen


Nasilje u obrazovnom sistemu je tema koja je ponovo došla u fokus javnosti nakon jučerašnjih incidenata u dve osnovne škole u Beogradu.

Prvi incident na Vračaru

Prvi incident se dogodio u osnovnoj školi na Vračaru, kada su roditelji napali učiteljicu pod optužbom da je fizički povredila njihovu ćerku. Učiteljica je negirala optužbe, ističući da nije znala za zdravstveno stanje deteta. Ovaj slučaj je izazvao oštru osudu javnosti i postavio pitanje o ulozi roditelja u obrazovanju dece.

Šokantan napad u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu

Drugi, još šokantniji incident, dogodio se u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" na Novom Beogradu, gde je majka učenika napala nastavnicu biologije. Razlog napada bio je nezadovoljstvo ocenom iz biologije. Nakon verbalnog napada, majka je fizički napala nastavnicu, nanoseći joj teške povrede zbog kojih je završila u bolnici. Ovaj slučaj je izazvao šok i gnev u javnosti, postavljajući pitanje o bezbednosti nastavnog osoblja u školama.


Dragi Lukić, član Veća za obrazovanje na Gradskoj opštini Vračar, osudio je nasilje i istakao da je ovo samo jedan od mnogih slučajeva koji se dešavaju u obrazovnom sistemu. Postavio je pitanje o statusu nastavnika i poštovanju prema prosvetnim radnicima, te naglasio da je dijalog uvek bolje rešenje od nasilja.

- Najoštrije osuđujem nasilje koje se juče dogodilo. To nam se u poslednje vreme često dešava ili samo brzo dođe do medija. Kada dođe kraj školske godine, molba, prosjačenja ocena, znate, lako je pratiti ocene tokom cele godine. Lepo se to isprati, pa se popravi, sve je vidljivo, a roditelji ne prate, pa kada dođe kraj godine uvide da dete ima lošu ocenu. Potom jure vezu da neko to popravi ili dođu u školu da se svađaju sa nastavnicima ili potuku. Gde je nestao status nastavnika, ono poštovanje prema prosvetnom radniku. Nekako su svi roditelji u nekim problemima, ne znamo ko ste i šta ste, možda bi deca trebalo da vaspitaju roditelje. Naravno, moguće da je i nastavnica kriva, ali sedi i razgovaraj, sve može razgovorom.

(Kurir)

BONUS VIDEO

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading