grad
Foto: Alo/Instagram/192.rs

U mnogim mestima pljušti, a neke gradove pogodio je i jak grad. 

U Kragujevcu je oko 18 sati pao jak grad, koji je tako jako padao da ljudi nisu smeli da se kreću po ulici. 

Pogledajte kako je to izgledalo: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Inače, RHMZ se oglasio u 18: 20 časova sa poslednjom meteorološkom najavom. 

Najintenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i gradom (nepogode) se očekuju na području istočne Srbije.

Ovo su hitna upozorenja koja su objavljena ranije: 
 
Četvrtak, 13.06.2024. u 16:20 h

Superćelijske nepogode sa gradom i jakim pljuskovima sa grmljavinom sa područja Ljiga, Sopota, Požarevca i Kostolca preko ostalih delova Šumadije, Pomoravlja i Braničeva premeštaće se dalje na istok.

Četvrtak, 13.06.2024. u 16:40 h

Meteoalarm je sa narandžastog stepena podignut na najviši crveni nivo i na terotoriji Šumadije i Pomoravlja. Najsnažnije su tri superlijske nepogode: jedna se sa područja Aranđelovca brzo premešta ka Smederevskoj Palanci, druga se nalazi na severu Pomoravlja i ima tendenciju premeštanja na istok, a treća najsnažnija u Braničevskom okrugu takođe se dolinom Dunava premešta ka istočnoj Srbiji. U zoni nepogoda krupan grad, jaki pljuskovi i vetar olujne (ponegde i orkanske) jačine.

Četvrtak, 13.06.2024. u 17:10 h

Jaka nepogoda sa grmljavinom i gradom u narednih 30 minuta na severu Borskog okruga (područje Ključa, Kladovo i okolina).

Četvrtak, 13.06.2024. u 17:20 h

Na severu Moravičkog okruga, u okolini Čačka i Gornjeg Milanovca, razvoj nepogode sa gradom koja će u narednom satu premeštati ka Šumadijskom okrugu (Kragujevac sa širom okolinom).

Četvrtak, 13.06.2024. u 17:45 h

Nastavak jakih nepogoda u Braničevskom i Borskom okrugu. Tri superćelijske nepogode sa ovog područja imaju tendenciju premeštanja ka Rumuniji. Nepogoda u Kragujevcu u naglom pojačanju. Tendencija premeštanja preko Pomoravlja ka Zaječarskom okrugu u narednom satu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading