Nevreme M.L.
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock/ilustracija

Kroz Mali Zvornik protutnjao je grad veličine oraha, a od kiše se nije video prst pred okom. Kako je najavio Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije, oblačnost sa jakim plјuskovima, grmlјavinom i lokalnom pojavom grada iz Mačvanskog okruga približavaće se području Beograda i najpre zahvatiti teritoriju opštine Obrenovac.

Na radarskim snimcima sa sajta "Vreme i Radar" vidi se kako se nevreme kreće ka Beogradu, gde je već počela da pljušti kiša.

Kako je prikazano na legendi ovog sajta, svetloplava boja označava slabije padavine, dok ljubičasta označava grad.

Prema radaru, nevreme oko 15 časova počinje da se pomera od Loznice ka Beogradu.

Već oko 15.30, nevreme će se približiti Beogradu. Kako je i RHMZ najavio, prvi na udaru biće Obrenovac.

Najjači udar nevremena nad Beogradom biće oko 16 sati. Kako se i vidi na radarskim snimcima, tada se iznad prestonice prikazuje ljubičasta boja, što znači da će padavine biti veoma jake, praćene gradom.

U skoro celoj Srbiji upaljeni su meteoalarmi i to različitog nivoa upozorenja. Samo u Bačkoj danas nema prognoziranih nepogoda, dok će u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji danas biti najkritičnije, gde je upaljen crveni, najviši nivo upozorenja zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine.

Narandžasti meteoalarm upaljen je u Šumadiji, Pomoravlju, Jugozapadnoj Srbiji i na KiM. U Banatu, Sremu, Beogradu i Zapadnoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm.

(Blic)

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading