Dramatične slike nakon jakog nevremena
Foto: Alo/Foto: RINA

Dragiša Ikonić iz Banjice kaže da je prvo padao samo grad dok je nakon desetak minuta počela i kiša kao i da je celo dvorište bilo prekriveno gradom.

- To je kidalo i nosilo sve pred sobom. Tek će se videti šteta kada bude ugrejalo sunce. Gde je udario tu nema pomoći. Dobro je što nije bio onaj sitni, jer uništava sve, a ovaj krupni on uništi samo onu voćku koju udari, ostale ne ošteti. Ako bi na ovome završilo opet bi bilo dobro ali leto je dugo, plašim se da će tek biti jakih oluja, rekao je Ikonić za RINU.

 

Radovan Terzić iz gornjeg kraja sela Banjica kaže da ne pamti ovako krupan grad koji je bio veličine, kako kaže od oraha do guščijeg jajeta.

- Padao je sedam, osam minuta suv grad, a onda udarila i kiša. Šteta ne može još uvek da se proceni. Nije bio čest grad ali onde gde je udario tu je kidao”, rekao je Terzić.

Čačanska sela pogođena gradom važe za voćarska i u njima se gaje šljive, jabuke, maline, nectarine, kasije. Terzić kaže da je u svom zasadu nalazio plodove na pola prepolovljene udarom grada.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading