penzija
Foto: Shutterstock

Direktor PIO fonda je saopštio važne informacije za penzionere.

Oglasio se na svom Instagram nalogu i izneo sve detalje koje stariji građani treba da znaju.

Sada su stigle nove vesti, a tiču se povećanja penzija.

Penzioneri u Republici Srpskoj do kraja godine očekuju vanredno povećanje penzija, prenosi Penzionisani.rs.

Iznos za koji će penzije biti povećane zavisiće od punjenja budžeta, objašnjava resorni ministar.

Na četvrtoj redovnoj Sednici Udruženja penzionera između ostalog usvojen je i izveštaj o radu u prethodnoj godini, kao i planovi i programi rada za ovu godinu.

– Povećanje najniže cene rada sa 700 na 900 maraka (sa 350 na 450 evra), shodno tome povećanje i ostalih plata, povećava doprinose i prihode i mi se nadamo da će se stvoriti mogućnost za povećanje penzija. Koliko će to biti to je teško reći, jer evo prvo polugodište još traje, ali koliko bude mi ćemo biti zadovoljni – naveo je Ratko Trifunović, predsednik Udruženja penzionera Republike Srpske.

I Vlada Srpske opredeljena je za povećenje penzija.

– Vlada je opredeljena da se povećava standard penzionera a u tom kontekstu je i povećanje penzija. Krajem godine ćemo videti kakvo će biti stanje u budžetu, tada ćemo razgovarati o mogućnostima i ako ih bude o konkretnom povećanju penzija – rekao je Danijel Egić, ministar rada i boračko-invalidske zaštite.

– Prva tri meseca u ovoj godini s obzirom da smo imali 9,2 odsto redovno godišnje usklađivanje zahtevaju nam na mesečnom nivou za skoro nekih 15 miliona maraka više za penzije, ofnosno 180 miliona u ovoj godini, bez računanja broja korisnika drugih prava – pojasnio je Mladen Milić, direktor Fonda PIO, preneli su mediji u RS.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading