Silovanje
Foto: Alo/Profimedia

Županijski sud u Splitu osudio je 45-godišnjaka na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog silovanja svoje maloletne ćerke.

Za pet godina otac monstrum je devojčicu silovao čak 267 puta, a sve je počelo 2018. godine, kada je imala tek pet godina.

Silovao bi je u proseku jednom nedeljno, a poslednji mesec svaka dva dana, piše Dalmatinski portal.

Osim prvi put, kada je to učinio u kampu kod Šibenika, sve se zbivalo u porodičnom stanu tačnije u spavaćoj sobi koju je delio sa svojom nepokretnom ženom, u sobi i kupatilu. Majka devojčice i supruga okrivljenog je teško bolesna i stanje joj se rapidno pogoršalo. Danas je nepokretna.

Tokom suđenja otkriveni su brojni mučni detalji ovog slučaja. Otac je ćerki branio socijalni kontakt, vodio ju je u školu i dočekivao nakon završetka nastave kako se ne bi družila s ostalom decom. Branio joj je i da posećuje baku i deku s majčine strane koji žive u istoj zgradi. Danima je ne bi puštao iz kuće, a kada bi bio nezadovoljan njenim ponašanjem, udarao bi je po glavi i trbuhu. Morala se satima gola kupati pred njim u kadi.

Okrivljeni je osuđen za 267 krivičnih dela polnog zlostavljanja deteta i krivično delo povrede detetovih prava. Za svako krivično delo polnog zlostavljanja deteta dobio je po pet godina zatvora, a za povredu detetovih prava osuđen je na tri godine, pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna kazna zatvora od 40 godina.

Objavu presude okrivljeni je popratio bez emocija. Doveli su ga iz zatvora u Splitu, a tamo je i vraćen nakon objave.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading