Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock, ilustracija

Najjača oluja u dosadašnjem delu godine se formirala i nastaviće svoj put prema istoku i jugoistoku u narednim satima, upozorava meteorološka kompanija Hailz na Telegramu.

Kako su najavili, oblak se kreće prvo prema okolini Užica i Požege i nastaviće ka prostoru Guče, Čačka, i prema okolini Kraljeva. Nisu isključeni komadi grada od 10 cm u prečniku i udari vetra od 35+ m/s.

Oni su naznačili da će dalje obaveštavati o kretanju oluje.

OLUJA

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

 

Ekstremno vreme hita ka ovim delovima Srbije

Prethodno upozorenje izdali su u 10.11 sati, a odnosilo se na ekstremno vreme.

- Zlatiborski okrug (u okolini Bajine Bašte i Užica), Moravički okrug (šire područje Čačka i Guče), Raški okrug (region Kraljeva), Šumadijski okrug (region Gornjeg Milanovca i Kragujevca), Rasinski okrug (okolina Trstenika i Kruševca), Pomoravski okrug (područje Jagodine, Ćuprije i Paraćina) u sledećih nekoliko sati biće sektor sa najvećim uslovima za ekstremno nevreme - piše u objavi.

Kako su dodali, zapadno od Višegrada se razvija kompleks oluja koji jača i ima putanju ka navedenim okruzima. Mačvanski i Kolubarski okrug će, u sledeća 3 sata, takođe, biti zona sa sa mogućim sličnim pojavama.

Najjača nevremena će se kretati sa zapada i severozapada, prema istoku i jugoistoku, obični pljuskovi i grmljavine sa jugozapada prema severoistoku, upozoravaju.

OLUJA

FOTO: RHMZ / SCREENSHOT

 

RHMZ upalio crveni alarm

Kako se navodi na sajtu RHMZ, tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti.

- Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - piše u saopštenju.

Upozorenje se odnosi na grmljavinske nepogode.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading