RHMZ NE GASI ALARME, NA SNAZI NOVO UPOZORENJE! Stiže nam OPASNA vremenska pojava, evo kog datuma sve kreće!
Alo

U četiri regiona Srbije, od 16. juna očekuje se pojava toplotnog talasa, koji bi trebalo da traje najmanje pet dana, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ). Po ovoj mapi, koja je jutros objavljena, topli talas očekuje se u Bačkoj, Banatu, Istočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

"Prognozira se veoma opasna vremenska pojava, budite veoma obazrivi"

Crveno upozorenje, kako se navodi na sajtu RHMZ, znači da se očekuje topli talas u trajanju od najmanje 5 uzastopnih dana.

- S obzirom na intenzitet i vreme trajanja prognozira se veoma opasna vremenska pojava. Budite veoma obazrivi i pratite zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena - navodi se u upozorenju RHMZ.

Upozorenja za topli talas RHMZ izdaje u periodu od 1. aprila do 31. oktobra. Kriterijum za topli talas jeste dnevni maksimum temperature vazduha znatno iznad normalne vrednosti, što znači veoma toplo i ekstremno toplo, za posmatrani dan u periodu od 1. aprila do 31. oktobra, objašnjeno je na sajtu RHMZ.

Upozorenje za područje Srbije na grmljavinske nepogode

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), rano jutros izdao je dva upozorenja.

"Do četvrtka se očekuje veoma nestabilno vreme sa intenzivnijim plјuskovima sa grmlјavinom, jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska i lokalnom pojavom grada. Tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti. Za veći deo zemlјe izdat je narandžasti stepen upozorenja. Crveni (najviši) danas je izdat za istočnu Srbiju, a sutra i za jugoistočnu. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred", stoji u upozorenju RHMZ.

Upozorenje za Beograd

"Danas i sutra na teritoriji Beograda nestabilno sa plјuskovima i grmlјavinom, koji u pojedinim delovima mogu biti intenzivniji sa pojavom grada i jakim i olujnim vetrom u zoni plјuska", upozorio je RHMZ.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading