Uzmi račun i pobedi
Foto: Printscreen/RTS


Novi krug izvlačenja popularne nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" započinje na jesen, a subotnje izvlačenje je obeleženo dodelom stanova u naselju Zemunske kapije dobitnicima Bratislavu Milosavljeviću i Veri Kostadinović. U ovom krugu igre učestvovalo je više od 104 miliona dodeljenih kodova, a registrovano je 524.494 naloga. Skenirani računi će biti važeći i u narednom krugu nagradne igre koji počinje na jesen. Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić su početkom juna u Vladi Srbije potpisali ugovore sa dobitnicima stanova u četvrtom izvlačenju novog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" i uručili im ključeve.

Ministar najavio novi krug nagradne igre

Ministar Siniša Mali je nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva dobitnicima čestitao i najavio početak novog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" verovatno polovinom septembra. Naglasio je da će svaki račun koji se pošalje računati prilikom izvlačenja na jesen, te da se želi održati kontinuitet i podići svest građana o značaju borbe protiv sive ekonomije.

- Novi krug nagradne igre krenuće verovatno polovinom septembra. Svaki račun koji se pošalje računaće se i prilikom izvlačenja na jesen, tako da držimo taj kontinuitet kada je nagradna igra Uzmi računi pobedi u pitanju - rekao je Mali.


Detalji o nagradnoj igri

Ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2024" je počeo 25. aprila i završio se 8. juna, a ukupan nagradni fond ovog ciklusa bio je 10 stanova u Beogradu. U svakom od pet krugova izvučena su po dva dobitnika. Aplikacija je dostupna u prodavnicama Google Play, Apple i Huawei, a u igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024. godine. Pravo učešća imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji, uz fiskalne račune unete do 12 časova na dan izvlačenja.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" predstavlja jedan od načina da se unapredi poreski sistem Srbije i podigne svest građana o značaju borbe protiv sive ekonomije. Očekuje se da će novi krug nagradne igre privući veliki broj učesnika, a izvlačenje stanova na jesen će sigurno biti tema o kojoj će se dugo pričati.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading