NAJEZDA OTROVNICA U KRALJEVU! Poskok kapitalac uhvaćen na vrhu solitera!
Foto: Shutterstock


U poslednje vreme, grad Kraljevo je postao poprište - najezde zmija, među kojima su se našle i najopasnije vrste poput poskoka i šarki. Hvatač zmija Radoslav Milović izneo je zanimljive informacije o ovom fenomenu, ističući da beton nije prirodno stanište za ove gmizavce te da su iz prirode donešene u grad.


Radoslav Milović je naglasio da je, ukoliko dođe do susreta sa zmijom, ključno sačuvati prisebnost i izbegavati nagle pokrete. Prema njegovim rečima, zmije zapravo pokušavaju da nas uplaše i napadaju samo ako se osećaju ugroženo ili ako im se uđe na teritoriju. "Samo nemojte da ih dirate, pustite ih da idu svojim putem. Neće zmija prva da napadne ako ne uđete na njenu teritoriju", savetuje Milović.


Jedan od neobičnih slučajeva koje je Radoslav Milović doživeo je hvatanje zmije na višim spratovima stambenih objekata. "U pitanju je bio poskok kapitalac", otkriva Milović, ukazujući na činjenicu da su zmije sposobne da se prilagode različitim uslovima staništa, uključujući i urbana područja.


Milović je istakao da beton nije prirodno stanište za zmije te da se one često "zakače" za automobile ili odeću, nakon čega ih ljudi nesvesno unose u svoje domove. Takođe, napuštene kuće u Kraljevu predstavljaju stanište za zmije poput poskoka i šarki, što dodatno komplikuje situaciju sa najezdom ovih gmizavaca.
 

(RTS)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading