debljanje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

I dok pojedini pristaju na ovakve uslove rada, na Redittu se povela polemika zbog čega niko ne treba da radi besplatno.

"Ja ne mogu da zamislim da radim nekome mesecima besplatno, bez ikakve garancije da ću dobiti posao, samo da bih "stekao iskustvo". Da l' je moguće da mladi padaju na ove glupe šuplje priče, i da zapravo pristaju da rmbače mesecima za dž?", stoji u objavi na društvenoj mreži Reddit, sa kojom se mnogi nisu složili. 

"Ne. Najveća glupost koju su izmislili. Cenite sebe, svoje vreme i svoj rad. Čak iako nemate nikakvog iskustva, rad morate naplatiti. Svakako ne možete očekivati 150.000 u samom startu, ali svaki ozbiljan poslodavac ce vam platiti nadoknadu", glasio je jedan od odgovora.

"Radio sam to, i to je greška. Šest meseci volintiranja da bih onda dve godine radio za minimalac. Bez ulaženja u detalje, radio sam sa klijentima koji su firmi donosili ozbiljne pare, jedino su firme sa kojima je gazda lično radio bile jače. Poenta je, firma koja te ne plaća kad bi trebalo neće nikad da te ceni. Neće biti bolje uprkos svim obećanjima. Moja prva plata je dobar program države preko koga možeš steći iskustvo koje želiš", glasila je još jedna objava.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading