Ispraćaj nastavnika u penziju
Foto: Printscreen/printscreen/X

Učenici Prve osnovne škole u Valjevu ispratili su juče svog profesora matematike Vladana Lazića u penziju, priredili mu iznenađenje koje ga je oduševilo!

Video-snimak ispraćaja pojavio se na društvenoj mreži X na kome se vidi gomila đaka koja je izašla na hodnike sa nastavnicima i ostalim građanima i aplaudirala profesoru.

Jedan učenik je pratio Lazića i nosio zvučnik, a školom je odjekivala pesma "A sad adio". Svi su aplaudirali, a profesor je mahao, sa svima se pozdravio i uživao u iznenađenju.

Ovaj video-zapis je pokrenuo lavinu komentara korisnika ove mreže od kojih su neki i zaplakali.

- Generacije su prošle i mnoge će još proći, ali veka i Vlajka bez nas neće moći - glasi natpis na majici koji nosi profesor Lazić.

- Ono kad istog dana slaviš rođendan, zadnji školski dan sa svojim odeljenjem i odlazak u penziju! I dođe ti pola grada na ispraćaj! Profesor Lazić, Prva osnovna škola, Valjevo - piše u objavi.

 - Kako je ovo lepo. Dobiće infarkt čovek - piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

- Želim mu da dugo uživa u penziji! Samo dobrom čoveku i profesoru se organizuje ovakav oproštaj. Stara garda, entuzijazam i ljubav prema poslu, tako da logično sledi pitanje - i šta ćemo sad?

Mnogi su pomenuli i da je profesor ostavio dubok trag u dečjim srcima.

 - Idi, bre, rasplaka me. Koliko smo žuči ispili, pa nam na milinu i dobrotu kreću suze - napisala je jedna korisnica, dok je druga dodala:

 - Deca znaju! Deca uvek prepoznaju časne, predane i dobre nastavnike! Uvek! Ma, koliko strogi i zahtevni bili, uvek su časni i predani! I to deca cene! I ma koliko neki pokušavali da pokažu kako su deca loša - nisu! Deca su divna, a ovakvih divnih i poštenih nastavnika sve manje!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading